La FHSJDM incorpora al seu web fitxes informatives per a futures mares i pares

Categories General

L’equip de professionals d’atenció al part de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha desenvolupat una sèrie de materials específics per ajudar la dona abans, durant i després del part. A l’apartat Atenció al part del web de la FHSJDM, les famílies hi poden trobar fitxes que els permetran conèixer els diferents aspectes que cal tenir en compte en el moment que es decideix tenir un nadó.

Els documents han estat elaborats per facilitar la comprensió a les mares, i s’han dividit en tres apartats: embaràs, part i postpart. El projecte forma part de la col·laboració que des de fa anys han portat a terme amb el Servei d’Atenció Primària Metropolitana Sud.

La llevadora referent de la FHSJDM, Roser Palau, ha destacat que “aquesta iniciativa sorgeix per la petició de les dones que venen a l´hospital a donar a llum. Durant les visites vam veure que les famílies necessitaven una informació actualitzada i basada en evidència científica”. I ha afegit: “I el més important, una informació clara que els faciliti preparar el pla de naixement i prendre les decisions més adients de forma individualitzada, perquè cadascú és diferent”.

Roser Palau, llevadora referent FHSJDM

Les fitxes s’han desenvolupat de manera detallada i exhaustiva. El Pla de naixement és un document que acompanya les mares i les seves parelles en tot el procés del part. Pel que fa a l’embaràs, es disposa de la informació sobre la Canastreta, on es pot trobar què ha d’incloure, i també sobre l’Alta precoç, on s’explica en què consisteix i els seus avantatges. Respecte al part, hi ha un document sobre què són els pròdroms de part, informació sobre la vitamina K i consells per a quan es preveu que el nadó vingui de natges. I finalment, després de donar a llum, a l’apartat del postpart, hi ha les recomanacions a l’alta tant per a la mare com per al nadó i què cal fer si es detecten determinats signes d’alarma.

Totes les fitxes estan penjades a l’apartat Atenció al part del web de la FHSJDM i es poden descarregar, per tal de tenir a mà tota la informació i consells necessaris a l´hora de tenir un nadó.

Tant els professionals de la FHSJDM com del Servei d’Atenció Primària Metropolitana Sud estan molt satisfets amb aquesta fita. Com afirma la llevadora Roser Palau, “esperem que aquests documents ajudin les dones que volen ser mares a prendre decisions sobre el seu part i que se sentin escoltades i acompanyades”.

Font: La FHSJDM incorpora al seu web fitxes informatives per a futures mares i pares