Nova capta sota el lema ‘Dona sang i posa’t més content que unes pasqües’

Categories General

Martorell acull una campanya de donació de sang dijous, 14 d’abril, en horari de 9.30 a 13.30 i de 16.00 a 20.00h, a l’Espai Jove Punt Nord. Sota el lema ‘Dona sang i posa’t més content que unes pasqües’ el Banc de Sang fa una crida a la donació abans dels festius de Setmana Santa. En aquestes dates festives, menys persones venen a donar i per això, és important reforçar les reserves durant les setmanes prèvies.

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Per agrair aquest gest solidari, a tots els punts de donació hi haurà ous de xocolata per als donants. També han preparat vídeos de receptors i professionals que donen les gràcies als donants i animen a compartir l’acte de donar sang amb més persones.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: Tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més, en cas de ser dona, no estar embarassada, recorda Marta Hernández, responsable de Comunicació del Banc de Sang i Teixits.

Marta Hernández, responsable Comunicació Banc de Sang

Per donar sang cal apuntar-se al web donarsang.gencat.cat . En aquests enllaços pots consultar dubtes sobre salut i viatges abans de donar sang.

Font: Nova capta sota el lema ‘Dona sang i posa’t més content que unes pasqües’