La Fira de Primavera comptarà amb Punt Lila per evitar agressions sexistes i LGTBIfòbiques

Categories General

Martorell s’afegeix a la necessitat de donar resposta a les agressions i comportaments sexistes, tant en forma d’assetjament, violència, mirades i actituds lascives, tocaments corporals sense permís o comentaris ofensius o degradants i agressions LGTBIfòbiques. Aquestes diferents tipologies d’agressions i comportaments poden tenir lloc també durant les activitats festives.

En les activitats programades per les nits del 22, 23 i 30 d’abril, i fins a la seva finalització, l’Ajuntament de Martorell instal·larà un Punt Lila que oferirà informació, suport i atenció davant d’aquest tipus de violència. El Punt Lila estarà gestionat per Cúrcuma, una cooperativa que treballa des d’un punt de vista feminista i comunitari per construir relacions més lliures i igualitàries.

Edurne Larracoechea, coordinadora de l’Àrea de Prevenció de Violències Masclistes de Cúrcuma, explica que al Punt Lila “posem l’atenció en la persona que ha patit l’agressió. El que per a tu pot ser molt greu, potser per a un altre no ho és, però si tu et sent agredida ha estat una agressió. Les agressions tenen a veure amb els límits personals, amb la nostra motxilla de vida, amb els recursos individuals i col·lectius. És des d’aquí que fem aquest acompanyament”.

Edurne Larracoechea, coordinadora Prevenció Violències Masclistes Cúrcuma

El Punt Lila servirà per visibilitzar la lluita contra les agressions sexistes, acostar-se a la població i donar eines sobre com reaccionar davant situacions de violència masclista. Larracoechea explica “que en el cas d’una persona que s’hagi sentit agredida, és fa un acompanyament consentit” i que, “en cas de que l’agressor representi un risc per a altres persones, s’activen els protocols”.

Edurne Larracoechea, coordinadora Prevenció Violències Masclistes Cúrcuma

En paral·lel a l’atenció presencial que hi haurà al Punt Lila de Ca n’Oliveres, aquest divendres i dissabte de 22.00h a 04.00h, i al carrer Josep Vilar, el 30 d’abril de 22.30h a 04.00h, també s’ha habilitat un telèfon per atendre totes les consultes i experiències de violències o agressions per aquelles persones que no vulguin una atenció en un espai públic. És el 670 066 774 que estarà operatiu només les nits de festes.

Font: La Fira de Primavera comptarà amb Punt Lila per evitar agressions sexistes i LGTBIfòbiques