L’estació Martorell-Central incorpora un quiosc interactiu d’informació

Categories General

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en servei els nous quioscos interactius d’informació a les seves estacions per millorar l’atenció a les persones usuàries i facilitar l’experiència del viatge amb transport públic. Una d’aquestes instal·lacions es troba a l’estació de Martorell-Central. Proporcionen en temps real dades d’interès en el moment de viatjar com són els horaris, les incidències, les alteracions programades del servei o les possibilitats per completar el viatge amb altres operadors.

El quiosc mostra les opcions per completar el viatge amb altres operadors. Les dades que ofereixen aquests quioscos interactius, que disposen de pantalla tàctil i sensor de llum, estan organitzades en un menú on hi ha accés a set funcionalitats:

Horari, per consultar la informació horària dels trens. Estat del servei, per conèixer si hi ha alteracions previstes o incidències. Plànol de la xarxa, amb el detall de totes les línies i estacions d’FGC. Planificador de viatges, amb l’aplicació de Google. Plànol de l’entorn, amb mapes de la pròpia estació i de la seva zona d’influència. Instal·lacions, amb informació de l’estat d’ascensors i escales mecàniques. Aplicació Geotren d’FGC, amb informació en temps real del posicionament dels trens i el seu grau d’ocupació.

La informació és global, és a dir, no només ofereixen informació de la xarxa de Ferrocarrils sinó que també donen informació del servei d’altres operadors per tal de facilitar la intermodalitat i complementar l’experiència del viatge, sempre que aquestes siguin dades obertes.

La ubicació al vestíbul de les estacions facilita que en facin ús tant les persones usuàries habituals de Ferrocarrils com aquelles que en fan un ús puntual, així com els turistes que es puguin desplaçar per la xarxa de transports.

Els quioscos, que són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda, també faciliten la consulta d’informació a aquelles persones que no disposen de l’aplicació per a mòbils d’FGC o a aquelles que no estan acostumades a fer aquest tipus de consultes en el telèfon mòbil.

Les estacions de Pl. Espanya i Europa-Fira han estat les primeres d’un total de 27 que compten amb aquests quioscos. Durant el mes de març s’han instal·lat a les següents estacions:

Línia Llobregat-Anoia: Plaça Espanya, Cornellà Riera, Europa | Fira, Igualada, Ildefons Cerdà, L’Hospitalet, Sant Josep, Sant Boi, Molí Nou Ciutat Cooperativa, Martorell Central, Monistrol i Manresa Alta.

Línia Barcelona-Vallès: Pl. Catalunya (hi ha dos quioscos), Provença (hi ha dos quioscos), Gràcia, Av. Tibidabo, Muntaner, Sarrià, Valldoreix, Sant Cugat, Volpelleres, Sant Joan, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, Rubí, Terrassa Rambla i Vallparadís Universitat.

En funció de la resposta, està previst instal·lar més quioscos interactius a la resta d’estacions de la xarxa de Ferrocarrils.

Font: L’estació Martorell-Central incorpora un quiosc interactiu d’informació