La Generalitat acorda l’horari de tancament de bars a la 1h de la matinada i la prohibició de fumar a l’aire lliure

Categories General

La Conselleria de Salut de la Generalitat va resoldre ahir incloure noves mesures extraordinàries per controlar la COVID-19. D’entre aquestes en destaquen l’horari de tancament de bars i restaurants a la 1h de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00.00 hores, així com la limitació de fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui garantir la distància de seguretat de 2 metres.

Mitjançant aquesta resolució, s’aprova la declaració d’actuacions coordinades en salut pública, entre la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat, per respondre davant la situació especial de risc derivada de l’increment de casos positius per COVID-19, manifesta des del 14 d’agost de 2020.

L’alcaldessa accidental de Martorell, Cristina Dalmau, indica que la norma entra en vigor avui coincidint amb la publicació en el DOGC i que “com amb la resta de mesures que han anat sorgint durant la pandèmia, la Policia Local ja té l’ordre que es respectin i, per tant, que es facin complir”.

Cristina Dalmau, alcaldessa accidental

Sobre la prohibició de fumar a l’aire lliure si no hi ha prou distància interpersonal de seguretat, la resolució contempla que la limitació s’aplicarà tant al consum de tabac com al de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.

La resolució també recorda a la ciutadania la recomanació de limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable, així com també que aquestes trobades socials siguin d’un màxim de 10 persones.

Dalmau es congratula que “l’índex de contagi a Martorell se situa a la franja baixa, l’índex de reproducció de la pandèmia en aquests moments està en el 0,56. És una molt bona notícia perquè per sota d’1 significa que els contagis baixen. Esperem mantenir-nos i fins i tot que encara sigui més baix”.

Cristina Dalmau, alcaldessa accidental

Tot i això, cal mantenir les mesures de prevenció: mascareta ben posada, rentat de mans i distància. En la mesura del possible, evitar aglomeracions. En els darrers 7 dies han donat positiu amb PCR, 10 persones.

Font: La Generalitat acorda l’horari de tancament de bars a la 1h de la matinada i la prohibició de fumar a l’aire lliure