FGC incorpora una locomotora que redueix l’emissió de gasos per a la línia Llobregat-Anoia

Categories General

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat una nova locomotora que redueix l’emissió de fums i sorolls per fer treballs de manteniment de via. Es farà servir a la línia Llobregat-Anoia, la que passa per Martorell, i també al Cremallera de Montserrat per realitzar tasques de tracció de material remolcat.

Segons explica FGC en un comunicat, la nova locomotora, de 8.380 mm de longitud i 3.874 mm d’alçada, té un pes de 28 tones i pot circular tant per les vies convencionals com el sistema cremallera. A més, és dual, és a dir, en el seu funcionament habitual utilitza tracció elèctrica però permet operar utilitzant combustible dièsel en cas d’un tall del subministrament elèctric. Aquest sistema redueix l’emissió de fums i de soroll.

A més, el motor compleix amb la normativa Stage IIIB, que minimitza l’emissió de gasos contaminants a l’atmosferaSegons FGC, la nova locomotora millorarà el manteniment de la xarxa, en guanyar en eficiència i en capacitat, ja que el nou aparell permet traccionar trens de plataformes i vagons de mercaderies més llargs. A més, suposa un pas més en l’aposta de la companyia per la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica.

Font: FGC incorpora una locomotora que redueix l’emissió de gasos per a la línia Llobregat-Anoia