El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals reconeix el programa itergeneracional ‘Ens posem guap@s’

Categories General

El programa ‘Ens posem guap@s’ ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Es tracta d’una activitat impulsada conjuntament pel Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) i les residències Sant Joan de Déu i Anoia, amb el suport de la Regidoria d’Ensenyament i de la Unitat de Gent Gran Activa de l’Ajuntament de Martorell.

El passat mes de novembre, un total de 16 alumnes del PFI-PTT de Comerç van ajudar els residents a millorar la seva imatge i autoestima, a través de diverses sessions d’estètica i maquillatge . En paral·lel, van gaudir plegats de jocs de taula com el dòmino, el parxís, els escacs o les cartes.

El programa es va complementar al desembre amb una desfilada de moda a la Residència Sant Joan de Déu amb la participació d’alumnes, usuaris i professionals de l’estètica i la imatge. Una acció de servei comunitari real per crear lligams entre joves i gent gran a través de les inquietuds per l’estètica.

L’alcaldessa accidental i regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, diu que “fa temps que apostem per les activitats intergeneracionals al nostre municipi”. “Tan els joves com les persones grans donen molt de valor a aquestes activitats, les gaudeixen i les troben molt enriquidores. Creiem que són molt interessants i que aporten moltíssim als participants pels valors que es transmeten els uns als altres. Hem de continuar treballant en aquesta línia i estem molt contents de rebre aquest reconeixement”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Gent Gran

El Banc de Bones Pràctiques (BBP) va guardonar l’any passat el programa ‘Una carta, una amiga i un amic’ , que promou les relacions entre infants i gent gran de Martorell. Un intercanvi generacional estable en el temps, entre infants que cursen 3r de Primària a les escoles Vicente Aleixandre, Mercè Rodoreda i Lola Anglada i la gent gran de les residències Sant Joan de Déu i Anoia.

Els nens escriuen una carta dirigida a la gent gran i aquests se la tornen, explicant el seu dia a dia. D’aquesta manera, es genera una interacció i una millora dels hàbits de lectura i d’escriptura. Finalment, els infants visiten la gent gran a les dues residències. Una trobada que serveix per a l’intercanvi d’experiències, i que és un dels moments més bonics i emotius del programa. ‘Una carta, una amiga i un amic’ promou també la reducció d’estereotips sobre la gent gran a través de la potenciació de la relació, el coneixement i reconeixement mutu, i una educació en valors en relació a la gent gran.

Font: El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals reconeix el programa itergeneracional ‘Ens posem guap@s’