Avancen les obres de construcció de l’Escola Lutgarda de Mans Mercedàries a Kenya

Categories General

Les obres de la segons fase de construcció de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai (Kenya) han pogut avançar, tot i que la crisi sanitària de la COVID-19 va obligar Mans Mercedàries a cancel·lar el Camp de Treball que tenien previst aquest estiu per ajudar a desenvolupar aquest projecte. Gràcies als ajuts rebuts de socis, col·laboradors de l’ONG i dels ajuntaments de Martorell i Sant Feliu de Llobregat la construcció ha tirat endavant i s’ha pogut aixecar el primer pis i part del segon.

El projecte va iniciar-se el 2015 amb la construcció de la planta baixa de l’Escola Lutgarda per per albergar les aules d’Educació Infantil, des del gener de 2017. L’edifici en forma de lletra U contenia tres aules, menjador, cuina, bany, oficines, porxo, pati central i tanca de protecció. Per tal d’allotjar Educació Primària, es va decidir ampliar l’edifici amb la construcció de dues plantes més.

“Gràcies a l’ajut de moltíssima gent, la primera planta ja està construïda i per a nosaltres és una satisfacció molt gran”. “Tot aquest hivern s’havia de fer el primer pis, però amb la crisi sanitària vam haver de posposar moltes activitats solidàries per recaptar diners”, explica Montse Torras, membre de Mans Mercedàries. “L’Ajuntament de Martorell ens va avançar la seva aportació tan aviat com va poder i s’ha aprofitat l’aturada de les classes durant la pandèmia per avançar en la construcció”.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Ara, les obres estan aturades a l’espera d’obtenir més ajuts econòmics. El primer que volen fer és posar portes i finestres, la instal·lació elèctrica i d’aigua, i adequar la primera planta perquè quan es tornin a fer classes, ja que a Kenya les escoles estan tancades per la COVID, es puguin fer en aquesta planta. Després d’això, se seguirà amb la segona i última planta. Mans Mercedàries agraeix el suport i fa una nova crida a la solidaritat de tots aquells que vulguin col·laborar amb el projecte a través del compte que trobareu a la seva pàgina web .

L’entitat té previst reprendre el Camp de Treball a Kenya l’estiu vinent, comenta Torras. A més, organitzaran el Camp de Treball de Moçambic, que va quedar ajornat al desembre per causes personals de tres voluntaris del grup. Aquest projecte ‘Hàbits Saludables’, organitzat des de Sant Feliu, tindrà com a objectiu treballar amb les nenes de la Lar Tiberíades de Katembe amb activitats, tallers i jocs per fomentar la seva salut i higiene.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Al setembre, si la situació sanitària ho permet, Mans Mercedàries farà la presentació dels voluntaris dels camps de treball de l’estiu 2021 i celebraran el concert solidari de Halldór Már, el Katalonski de TV3. El concert posposat de la Big Band de l’Escola de Música el traslladaran a la Fira de Primavera de l’any vinent.

Font: Avancen les obres de construcció de l’Escola Lutgarda de Mans Mercedàries a Kenya