La Generalitat endureix les restriccions a partir del 7 de gener per reduir contagis

Categories General

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest matí un “pla de xoc” per endurir novament les restriccions i intentar reduir els contagis de la COVID-19, després de les festes de Nadal. La decisió s’ha pres després que els indicadors de la malaltia hagin empitjorat considerablement. Les mesures entren en vigor a partir del 7 de gener, un cop es publiqui el decret al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), i duraran 10 dies, fins al 17 de gener.

A partir de dijous, hi haurà confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina.

Pel que fa al comerç, les botigues de més de 400 metres hauran de tancar. A partir del dia 7, doncs, tots els centres comercials hauran de tornar a abaixar les persianes. Durant el cap de setmana, també hauran de tancar totes les botigues no essencials.

L’esport només es podrà fer a l’exterior. Els gimnasos i altres centre esportius hauran de tancar portes fins al 17 de gener. Sí que es permetrà l’esport federat a l’aire lliure.

Les activitats extraescolars només estaran permeses dins del grup bombolla. És a dir, totes les activitats que es fan fora del centre escolar quedaran prohibides. També quedaran suspeses les activitats de lleure. Tot i això, les escoles obriran, tal com estava previst, l’11 de gener.

Sense canvis a la restauració

No hi ha modificacions relatives a la restauració. Bars i restaurants només poden obrir de 7.30 a 9.30h del matí i de 13.00 a 15.30h de la tarda. Dins d’aquest horari, les terrasses de bars i restaurants es mantenen obertes i l’aforament a l’interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l’estona. Els establiments que fan menjar per emportar-se’n també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

La cultura i els actes religiosos continuen amb restriccions

S’hi mantenen les condicions actuals, d’un aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones. Això sí, el confinament municipal impedirà el desplaçament a una altra població. Els actes religiosos tenen un límit d’aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l’aire lliure o amb ventilació òptima.

Es manté el toc de queda

Es manté el confinament nocturn entre les 22.00h de la nit i les 6.00h del matí. Continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, excepte les que siguin dins la bombolla de convivència.

Font: La Generalitat endureix les restriccions a partir del 7 de gener per reduir contagis