La Generalitat permetrà l’obertura dels centres comercials entre setmana

Categories General

La Generalitat ha decidit aquest divendres mantenir una setmana més, fins al 7 de març, les restriccions de mobilitat dins de la comarca, el toc de queda a les 22.00h i les reunions socials fins a sis persones. Els centres comercials de Catalunya, però, podran tornar a obrir a partir de dilluns, 1 de març. Això sí, de moment només podran treballar entre setmana, de dilluns a divendres, i amb un aforament limitat al 30 %. Els dissabtes estaran tancats, com la resta d’establiments no essencials.

En total, els centres comercials hauran estat tancats set setmanes. La reobertura també afectarà els comerços de més de 400 metres quadrats, que podran tornar a obrir al públic també amb un aforament del 30 %. A la tardor els centres comercials ja van estar un mes i mig tancats, durant la segona onada del coronavirus. El 14 de desembre van poder tornar a obrir, per aprofitar la campanya de Nadal. Però només van treballar tres setmanes, fins que després de Reis el govern va tornar a decretar-ne el tancament.

Dades coronavirus a Martorell

Pel que fa a les dades concretes de la pandèmia, a Martorell hi ha set pacients, cinc de fora i dos de Martorell, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha set persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha nou persones ingressades amb positiu, dues d’elles de Martorell. I tenim 31 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui d’1,93 i el risc de contagi és molt alt.

Hi ha dos grups escolars afectats: un de l’Escola Juan Ramón Jiménez i un de l’Institut Joan Oró. Avui, hem de lamentar una defunció d’una persona de fora de Martorell a l’Hospital Sagrat Cor.

Font: La Generalitat permetrà l’obertura dels centres comercials entre setmana