La Generalitat posa fre a la desescalada per l’empitjorament de les dades

Categories General

La Generalitat ha posat fre a la desescalada de la segona onada de la COVID-19. Les mesures afecten la mobilitat i els sectors amb més interacció social. El nou pla estarà vigent des d’aquest dilluns, 21 de desembre, i fins l’11 de gener, però es preveu revisar-lo durant les festes.

Una de les mesures destacades afecta el confinament perimetral de caps de setmana, que passa a ser comarcal. Tot i això, la mobilitat no es restringirà només durant el cap de setmana, sinó tota la setmana. La ciutadania, per tant, haurà de quedar-se confinada a la comarca de dilluns a diumenge.

Es contemplen algunes excepcions. Es permetrà moure’s entre comarques per desplaçar-se a una segona residència, anar a un hotel o visitar familiars, sempre i quan el desplaçament el faci una única bombolla de convivència.

El toc de queda es manté a les 22.00h i s’escurça l’horari previst per als dies excepcionals. Tant la nit del 24 de desembre com la del 31 de desembre, el màxim serà la 1 de la matinada.

10 persones els dies assenyalats

Pel que fa al límit de persones que es poden trobar, la Generalitat manté el màxim en sis. El nombre es podrà ampliar a 10 persones el 24, 25, 26 i 31 de desembre, i els dies 1 i 6 de gener. Es recomana que hi hagi com a màxim dues bombolles de convivència.

Restriccions bars i restaurants

Els restaurants podran seguir com fins ara durant el cap de setmana, però a partir de dilluns, 21 de desembre, tindran horaris restringits. Només podran obrir per servir esmorzars o dinars. En concret, podran oferir àpats entre les 7.30 i les 9.30h i entre les 13.00 i les 15.30h. Els comensals hauran de portar la mascareta en tot moment, només se la podran treure en el moment de beure o menjar. Per sopar, només podran servir comandes per emportar.

Aforaments cultura i esports

En l’àmbit de la cultura, es mantenen els límits d’aforament i el topall màxim de 1.000 persones. Pel que fa als equipaments esportius, els aforaments es fixen en el 50 % els que siguin a l’aire lliure, i en el 30 % i amb cita prèvia els que siguin en locals tancats, sempre fent ús de la mascareta.

Font: La Generalitat posa fre a la desescalada per l’empitjorament de les dades