SEAT podria fabricar a Martorell el cotxe elèctric petit de Volkswagen

Categories General

SEAT podria fabricar el cotxe elèctric petit de Volkswagen a partir del 2025. El govern espanyol està negociant directament amb Volkswagen per impulsar l’electrificació i convertir Martorell en la punta de llança del vehicle elèctric de tot l’estat.

En aquesta cursa, SEAT tindrà competidors dins del mateix grup com la mateixa Volkswagen per fer-lo a Alemanya o Skoda a la República Txeca. La fabricació de l’utilitari podria assegurar el futur a la fàbrica durant molts anys.

Segons publica el portal especialitzat Tribuna de Automoción , la industrialització del projecte comptaria amb el suport de fons europeus. El nom seria ID2 seguint amb l’escala de números on l’ID3 (equivalent al Golf o el León) ja s’ha presentat oficialment, tot i que encara no hi ha confirmació oficial.

A l’estiu, els dirigents de SEAT ja instaven a les administracions a implicar-se a electrificar les fàbriques de cotxes elèctrics. Espanya és la segona productora d’automòbils més important d’Europa, només per darrera d’Alemanya. El govern espanyol ja està negociant directament amb Volkswagen perquè Martorell figuri al mapa elèctric.

La producció s’encetaria a la Xina i a partir de 2025 es faria a Europa, on ara Martorell figura a les travesses. Qui guanyi el projecte, desenvoluparà la plataforma i assumirà tot el procés de fabricació, des de la cel·la fins al muntatge del cotxe.

Font: SEAT podria fabricar a Martorell el cotxe elèctric petit de Volkswagen