La gent gran de Martorell participa en la cloenda del cicle de caminades de la Diputació

Categories General

Un total de 25 persones grans de Martorell i dues monitores van participar aquest passat dimecres en la cloenda del Cicle de passejades per a la gent gran que organitza la Diputació de Barcelona. Va ser una diada on es van trobar amb persones d’altres poblacions per compartir una caminada conjunta, un esmorzar, un dinar i un ball, entre d’altres activitats. La cita es va celebrar a la Zona Esportiva Municipal de Vilafranca del Penedès.

La cloenda del cicle s’han celebrat, de fet, en tres dies consecutius -30 i 31 de maig i 1 de juny- atès l’elevat número de persones inscrites: 2.546 persones grans, procedents de 81 municipis de la demarcació de Barcelona. Dimecres, el dia en què hi va participar Martorell, es van aplegar 835 persones de 26 poblacions diferents.

La diada va començar amb l’arribada dels participants, una presentació, una recollida de les gorres commemoratives i un esmorzar de germanor. “Després de fer una activació conjunta, van fer una caminada de 9,5 quilòmetres i dificultat moderada”, comenta el coordinador de l’activitat, Enric Gotsens. Després va tenir lloc un dinar, una sessió de ball, uns parlaments i el lliurament de diplomes previ al retorn cap a casa.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de passejades de la gent gran

Gotsens explica que, degut a l’elevada presència de persones grans, l’organització va formar tres grups de participants a la caminada. “En el de Martorell hi havia vuit poblacions més i un total de 294 participants”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de passejades de la gent gran

De Martorell hi van participar 25 persones i dues monitores, d’un total de 32 que s’havien guanyat la possibilitat d’assistir-hi. “Segons la normativa establerta, només podien participar en aquesta cloenda aquelles persones que haguessin estat en un mínim de tres de les quatre caminades celebrades al llarg de la temporada”.

Enric Gotsens, coordinador del Cicle de passejades de la gent gran

Projecte que fomenta l’activitat física i l’intercanvi

El Cicle de passejades per a la gent gran és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona que va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis oferint la possibilitat, a les persones grans, de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats, amb uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies d’entre 8 i 10 quilòmetres.

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell és qui organitza i coordina la gent gran que hi prèn part al nosytre municipi. Enguany, ha format grup junt amb representants de Sant Pol de Mar, La Llagosta i Roda de Ter. Això ha implicat la celebració d’una caminada conjunta en cadascuna d’aquestes poblacions. A Martorell es va fer el passat 1 de febrer per la serra de l’Ataix. Hi van acudir 120 persones.

Font: La gent gran de Martorell participa en la cloenda del cicle de caminades de la Diputació