Una dotzena d’instituts de la comarca, al 22è Fòrum de Treballs de Recerca

Categories General

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural ha acollit aquest divendres el 22è Fòrum de Treballs de Recerca del Baix Llobregat Nord. Alumnes de segon de Batxillerat han exposat davant els companys, tutors i autoritats gairebé una seixantena de treballs de recerca fets al llarg del curs. El Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat VII, i una dotzena d’instituts i centres educatius de Secundària de la comarca, organitzen aquest esdeveniment.

La jornada s’ha iniciat amb la benvinguda de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat, Albert Grau i la inspectora d’Educació i presidenta de la Comissió del Pla de Formació de Zona, Carme Matas. En representació municipal també hi ha assistit la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende.

Fonollosa ha felicitat els alumnes pels seus treballs. “Sé el que heu patit perquè és un treball important per a la nota i perquè el voleu fer molt bé. Vull animar-vos perquè ara teniu la Selectivitat, l’examen més transcendent de tots, on us jugueu el futur. Però si heu anat bé durant tot el curs i heu fet bona feina és només l’esforç final”, ha dit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“He pogut llegir algunes de les ressenyes dels treballs i estan molt bé. Vull agrair als tutors la feina importat d’acompanyament que feu en els treballs, aprofundint en un tema específic de recerca. Una feina que pot ser la més interessant dins el currículum de Batxillerat. Desitjar-vos que tingueu molta sort en els vostres futurs estudis i que gaudiu de l’estiu”, ha expressat Albert Grau.

Albert Grau, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat

Al 22è Fòrum de Treballs de Recerca han exposat els seus projectes de final de curs els instituts Voltrera (Abrera), El Cairat (Esparreguera), El Castell (Esparreguera), Joan Oró (Martorell), Pompeu Fabra (Martorell), La Mercè (Martorell), Creu de Saba (Olesa), Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa), El Palau (Sant Andreu de la Barca), Montserrat Roig (Sant Andreu de la Barca), Montserrat Colomer (Sant Esteve Sesrovires) i Daina Isard (Olesa).

Una dotzena de treballs martorellencs

IES Pompeu Fabra : ‘Creació de bastó intel·ligent’ de Joel Poderòs i Juan Calvete; ‘És el futbol femení el principi d’una nova era?’ de Sara Sifre; ‘Analitzem les corbes de llum de les estrelles’ de Xavier Garrido i Miquel Garcia; ‘Renaixement i publicitat. Una relació poc aparent’ de Carla García i Alex Trillas; ‘Adolescència i factors de risc’ de Claudia Ruiz; ‘Estudi del valor narratiu del color als audiovisuals’ d’Eva Lizana i Nerea Milara, i ‘Lefecte de la música pop a la societat’ de Noa Muñoz

IES Joan Oró : ‘Periodisme i fake news’ de Sana al Assbahi, i ‘Anàlisi de l’educació d’alumnes amb un rendiment acadèmic més lent dins la nostra societat’ de Clàudia Bargues, Marina Sabaté i Júlia Sevan.

Col·legi La Mercè : ‘L’actuació dels enzims digestius’ de Rubén Madurga; ‘L’esquizofrènia’ de Sofia Barranco, i ‘La parte oculta del mundo del motor’ de David Lopera.

 

Font: Una dotzena d’instituts de la comarca, al 22è Fòrum de Treballs de Recerca