La intel·ligència artificial, present a les aules dels alumnes de Primària de l’Escola La Mercè

Categories General

Els alumnes de 6è Primària de l’Escola La Mercè prendran part en el projecte que promou l’Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y de Formación del Profesorado (INTEF) per treballar la intel·ligència artificial a les aules. Aquest projecte, sota el nom de L’Escola de Pensament computacional i Intel·ligència Artificial , s’estén arreu de les escoles de l’estat i l’Escola La Mercè és una de les 20 escoles de Catalunya que hi participa.

Després de conèixer la iniciativa de l’INTEF, el professor de Tecnologia del centre martorellenc Andrés García va decidir ampliar la proposta que ja segueix el centre sobre el llenguatge de programació. A banda de seguir la planificació del curs, ampliarien els seus coneixements a través de la formació que va començar el mes de setembre.

Immersos en la segona fase

Aquest projecte ja ha superat la primera fase, en què els docents han rebut les eines necessàries per implementar la intel·ligència artificial a l’aula. En aquesta primera fase, prop de 900 docents de l’estat han rebut la primera formació. En la següent etapa del projecte, es dona pas a la investigació sobre l’impacte que l’ensenyament i l’aprenentage de la intel·ligència artificial tenen en els alumnes.

El mestre Andrés García explica que posar en practica aquesta formació a les aules els ajudarà a entendre que la intel·ligència artificial és a l’ordre del dia i que podran conèixer com funciona i “posar-la al nostre servei”.

Andrés García, professor Escola La Mercè

Superada la primera fase, els alumnes de l’Escola La Mercè ja han entrat a la segona, que s’allargarà fins el mes de maig. En el tram final d’aquest curs, recolliran els resultats obtinguts a les aules i els permetrà posar-los en contacte amb els dels 9.000 alumnes que també hi participaran. Els escolars martorellencs ja saben què és treballar amb llenguatge scratch, una eina que els ajuda a programar, i consolidaran els seus coneixements quan acabi el curs 2020-2021.

 

Font: La intel·ligència artificial, present a les aules dels alumnes de Primària de l’Escola La Mercè