‘La Màgia del Nadal’ equilibra èxit d’assistència amb activitats segures

Categories General

Des del passat 26 de novembre i fins aquest diumenge, 9 de gener, Martorell s’ha retrobat amb les activitats nadalenques. La programació de La Màgia del Nadal ha aglutinat una seixantena de propostes lúdiques i culturals per a totes les edats, amb especial protagonisme per als més menuts de la casa. Totes les activitats s’han adaptat a la situació pandèmica i seguint les normatives vigents en cada moment.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, explica que ha estat un mes i mig replet d’actes nadalenques en les que el públic ha gaudit de música, activitats de lleure i espectacles de màgia, entre altres. Des de la Regidoria de Cultura calculen que totes les propostes han aplegat un 28% més de públic, respecte a les activitats de l’any en les mateixes dates. Totes elles s’han fet seguint els protocols anticovid establerts i amb reserva prèvia de localitats al web entrades.martorell.cat .

S’han pogut fer totes les activitats previstes que hi havia?

Pràcticament sí. Amb la situació actual, a vegades ens hem de veure forçats a fer canvis d’última hora, però igualment hem pogut fer la majoria d’activitats que teníem previstes.

Heu recuperat també activitats que l’any passat es van haver de suspendre o modificar.

Sí, aquest any el Pessebre Vivent ha estat en un format més ràpid, sense les cantades nadalenques, però en ser una activitat a l’aire lliure ja és un pas endavant. També hem pogut recuperar la Cavalcada dels Reis, que ha tornat al format clàssic característic de Martorell. Els infants han pogut veure de molt a prop a Ses Majestats.

Què destacaria de totes aquestes propostes?

Fent una primera valoració numèrica, hem tornat a tenir un increment en el nombre de persones que han assistit al conjunt de les activitats. Un increment del 28% que, sumat a l’increment del 22% de l’any passat, fa que paradoxalment estiguem parlant d’un augment del 50%. Són xifres superiors a les prepandèmiques i això ens demostra que la gent té ganes de sortir i passar-ho bé.

A les activitats de màgia hem superat de llarg les 1.000 persones i amb el conjunt de la resta d’activitats proposades s’han passat les 2.046, mentre que l’any passat van haver-hi només unes 1.600 persones. A més, totes les activitats de cultura es fan seguint el que marca en cada moment Protecció Civil: amb mascareta, distància social, rentat de mans…són activitats el màxim de segures dins les circumstàncies actuals. En general, estem molt satisfets que cada any hi participi més gent i el nivell artístic vagi pujant, per la qual cosa són propostes que seguirem fent any rere any mentre que la gent continuï responent de la manera que ho fa.

En què continua treballant la Regidoria de Cultura avui dia?

Per començar, aquest cap de setmana tenim una cita amb els Amics de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs. Estem mirant de fer el màxim d’activitats que l’entitat té previstes, sempre tenint en compte que la situació és una mica complicada. Per exemple, el que si podrem fer són els Tres Tombs amb animals i això respecte l’any passat, on va haver-hi un concert sense vermut, ja és un pas endavant. També hi haurà altres activitats de restauració, el concert vermut i l’esmorzar traginer en un format que ens permetrà vetllar per la seguretat de les persones que hi participin.

A més, estem treballant en la festa de Carnaval, en un escenari en el qual es pugui fer amb normalitat. Si això no fos possible perquè les dades de la pandèmia fossin negatives, passaríem a un segon escenari, que seria ajornar-lo i moure’l una mica més endavant en el calendari. Un tercer escenari seria cancel·lar-ho, però esperem que no sigui així.

A banda d’això, convido a tothom que estigui atent a la resta de propostes de la Regidoria de Cultura, ja que per exemple aquest any començarem un cicle de cinema en català adreçat a la canalla. Això conjuntament amb les propostes habituals fa que el batec de la cultura de Martorell segueixi sent fort i amb molta vitalitat.

 

Font: ‘La Màgia del Nadal’ equilibra èxit d’assistència amb activitats segures