La majoria de restriccions s’eliminen divendres, excepte la mascareta

Categories General

A partir d’aquest divendres, Catalunya fa un pas endavant cap a la normalitat prepandèmica. La Generalitat posa fi a les restriccions d’aforament, tant a la cultura i l’esport com a la restauració, mantenint-se la limitació del 70% d’aforament a les discoteques, festivals de música i altres activitats musicals interiors i amb públic dret.

Desapareix el número limitat de comensals per taula a bars i restaurants, sent el màxim permès avui dia de només 10 persones, tant a l’interior de l’establiment com a les terrasses. Un altre canvi en la restauració és l’aforament, passant a ser dins els locals del 50% al 100%. A més, no caldrà mantenir la distància entre les taules i es recuperaran els horaris habituals de tancar portes – a les 2.30h de diumenge a dijous i a les 3.00h les nits de divendres, dissabte i vigília de festius -.

El sector cultural també torna a recuperar l’aforament prepandèmia, podent teatres, cinemes, auditoris i circs vendre entrades per a totes les butaques a les funcions. L’aforament també s’ampliarà al 100% al conjunt d’activitats culturals, arxius, biblioteques, museus, sales d’exposició i galeries d’art.

Es recuperarà la presencialitat plena a les universitats, als congressos, les fires, els equipaments cívics i els parcs d’atraccions. En l’àmbit esportiu, la intenció és ampliar l’aforament al 100% en el cas d’activitats a l’aire lliure, mentre que als espais tancats es seguiran mantenint les restriccions del 80%. Quant a l’aforament de les piscines i gimnasos, es passarà del 70% al 80%.

El que no canvia en cap cas és l’obligació de portar mascareta als espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres amb persones que no siguin convivents, així com la higiene de mans i la ventilació.

Font: La majoria de restriccions s’eliminen divendres, excepte la mascareta