La martorellenca Ainhoa Vázquez pren part en un calendari solidari pel càncer infantil

Categories General

Ainhoa Vázquez (Martorell, 2010) és alumna de l’Escola José Echegaray i fa dos anys va ser diagnosticada d’un càncer cerebral del qual es tracta a l’Hospital Sant Joan de Déu. Arran de la seva estada al centre hospitalari infantil, va coincidir amb una altra pacient amb qui compartia hores i que ja prenia part en iniciatives solidàries. Una d’elles és el calendari que elabora la Policia Local de Terrassa, amb el qual es recapten fons per a la investigació del càncer infantil, i ha acabat protagonitzant la foto del mes de febrer del 2021, al costat del corredor de maratons Jaume Leiva.

El calendari del 2021 que ha dissenyat la Policia Local de Terrassa té l’esport com a fil conductor. La martorellenca, fidel als campionats escolars d’atletisme amb l’Escola José Echegaray en les últimes edicions, ha estat retratada en una pista d’atletisme. Enguany, la recaptació dels calendaris anirà destinada a l’associació Shurikan Blau, una entitat que lluita per donar a conèixer la lluita contra el càncer infantil, i que entregarà, de manera íntegra, el que reculli amb la venda dels calendaris.

L’agent de policia Toni Villar va trucar la família per comptar amb ells per al calendari, un oferiment que no van deixar escapar. La mateixa Ainhoa Vázquez explica que va agradar-li la idea de ser en aquest calendari, on va poder escollir el mes on apareixeria, el febrer: “com era d’esports, a mi m’agrada córrer, i em va agradar la idea”.

Ainhoa Vázquez

El càncer infantil, una malaltia minoritària

Malgrat que el càncer és una de les primeres causes de mort a nivell mundial, l’infantil registra unes xifres molt més baixes, amb entre 50 i 200 casos per cada milió de nens, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La lluita per recaptar fons que ajuden a la seva investigació és el que mou iniciatives com la dels calendaris solidaris de la policia local egarenca. I en aquest sentit, el pare d’Ainhoa Vázquez, Roberto Vázquez, lloa l’esforç per tirar-les endavant, de “participar en causes justes amb els nens”.

Roberto Vázquez

L’alumna de l’Escola José Echegaray ha fet de les videotrucades la millor manera per connectar-se amb els amics de classe i no perdre el fil. Vázquez ha de passar setmanes senceres a l’Hospital Sant Joan de Déu de cada 15 dies i enlloc d’endur-se la feina a l’hospital, es trasllada, de manera virtual, a l’escola. La resta de companys i de mestres la veuen a través de la pantalla i ella pot seguir les classes sense problema.

Ainhoa Vázquez

L’escola va ser, per altra banda, el primer lloc on Ainhoa Vázquez va engegar el seu primer projecte solidari, la venda de clauers que ella mateixa creava. Un cop fets, els va vendre a la resta d’alumnes i va donar-se a conèixer.

Sant Joan de Déu, un refugi per a pacients i famílies

Els pares de la martorellenca destaquen l’escalf que han rebut a l’Hospital Sant Joan de Déu i havent de passar-hi tantes hores, s’hi han sentit com en família. Roberto Vázquez envia “un petó molt fort” a tot l’equip de metges i personal que acompanya els nens malalts.

Roberto Vázquez

La seva mare, Ana Sandoval, fa un paral·lelisme amb el món casteller, en la lluita col·lectiva per recaptar fons i conèixer més sobre la malaltia. I parla de la seva filla com l’enxaneta a qui tant la seva família, amics i el personal sanitari ajuden a que aixequi la mà. “L’Ainhoa és a dalt de tot, i ara estem baixant, i seria impossible fer-ho sense la pinya que tenim a baix esperant”, confessa.

Ana Sandoval

Els calendaris de la Policia Local de Terrassa poden adquirir-se al lloc web www.policiasxvalientes.org a un cost de cinc euros cadascun i sense despeses d’enviament. A Martorell, l’Herboristeria La Mel i l’AMPA de l’Escola José Echegaray també disposen dels calendaris i s’hi poden comprar per col·laborar en la causa.

Escolta aquí l’entrevista sencera al programa Gent amb Entitat de Ràdio Martorell.

 

 

 

Font: La martorellenca Ainhoa Vázquez pren part en un calendari solidari pel càncer infantil