La Marxa de la Primavera torna a la muntanya i aplega prop de 2.000 persones

Categories General

La 29a edició de la Marxa de la Primavera ha tornat a celebrar-se aquest matí i hoi ha fet amb una participació força alta respecte altres edicions. Tot i que no ha assolit els 2.500 caminaires del 2019, s’ha apropat als 2.000 i ha permès trepitjar la Serra de l’Ataix i trobar-se a la cruïlla de Quatre Camins per seguir les rutes. Enguany, s’han preparat activitats de tot tipus, tot i que les grans novetats han estat les sessions de reforestació de la serra que va cremar el mes de juliol i en què els martorellencs han pogut contribuir a fer-hi renéixer la vegetació.

La jornada ha començat aviat, a la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, i ha estat el punt de trobada on tothom qui s’havia apuntat a la Marxa de la Primavera ha pogut recollir els obsequis, que enguany han estat una samarreta commemorativa i un got reutilitzable per poder beure aigua als punts d’avituallament. Després dels exercicis d’escalfament dirigits pels tècnics del Departament d’Esports Araceli Romero i Jordi Vives, tothom ha començat a enfilar els primers passos.

Una jornada concorreguda

Durant tot el camí, el recorregut s’ha omplert de participants que han vestit de color verd (l’escollit aquesta edició per a la samarreta) els carrers i espais de la muntanya pels quals han passat. Els circuits que s’han proposat han estat un de 6,5 i un altre de 10,8 quilòmetres, mentre que també es podia prendre part en sessions de marxa nòrdica dirigides per tècnics.

A banda, a les roques del Matauet s’hi ha instal·lat un circuit d’aventures, s’han fet circuits d’orientació i de descobriment del patrimoni arqueològic de la zona i s’han replantat arbres a la cruïlla de Quatre Camins, que completa la primera plantada que van fer els alumnes de les escoles Vicente Aleixandre, Mercè Rodoreda, La Mercè, els Convents, José Echegaray, Lola Anglada i Juan Ramón Jiménez en una parcel·la d’aquesta àrea fa uns dies.

Després de la pujada, els participants han escollit les activitats que volien fer i a les quals s’havien inscrit, han passat pels punts d’avituallament i d’informació sobre el pla de reforestació de la Serra de l’Ataix i han començat la baixada.

Celebrant la tornada

Des de la regidoria d’Esports s’ha preparat un seguit d’activitats per satisfer tots els públics i l’alt ritme d’inscripció i l’afluència de gent al Pavelló Esportiu Municipal així ho ha confirmat. Segons el regidor Gerard Mimó, volien anar amb cautela a l’hora de fer previsions, però celebra la participació alta: “sabem que venim d’on venim, però no esperàvem que tanta gent s’apuntés”.

Gerard Mimó, regidor Esports

Els participants han observat amb alegria la represa de la Marxa de la Primavera, així com la varietat d’activitats per a tots els públics i que s’han adaptat a tothom. Montse Regidor, Ana Regidor i Núria Mora han destacat “la bona organització” de la cursa.

Montse Regidor, Ana Regidor i Núria Mora

Mimó ha exposat que la intenció era oferir un repertori variat per atraure els caminaires més joves, “volem que sigui una jornada agradable per a tothom” i que poc a poc es recuperi la normalitat.

Gerard Mimó, regidor Esports

Els participants han seguit baixant fins a quarts de dues del migdia i han completat una Marxa de la Primavera que va celebrar-se per últim cop l’any 2019 i que el vinent arribarà a les tres dècades de vida.

Font: La Marxa de la Primavera torna a la muntanya i aplega prop de 2.000 persones