La mascareta serà obligatòria a partir de demà, tant si hi ha distància com si no

Categories General

Portar mascareta serà obligatori a tot Catalunya a partir de demà dijous, també quan es pugui mantenir la distància de seguretat. La detecció de diversos brots i l’increment de nous casos ha obligat la Generalitat a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció.

Les persones de més de sis anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat. La mesura es pren per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19.

Les excepcions seguiran sent les mateixes: en cas de dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús; persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat; exercici físic esportiu a l’aire lliure, o quan per la pròpia naturalesa de les activitats l’ús de la mascareta resulti incompatible. Les multes per incomplir aquesta mesura seran de 100 euros.

La mesura arriba quatre mesos i mig després de detectar-se el primer cas de COVID-19 a Catalunya, el 25 de febrer, i tres setmanes després d’iniciar-se el camí represa. Fins ara, la mascareta només era obligatòria a l’aire lliure quan no es podia respectar la distància de seguretat. A partir de demà, en canvi, serà una mesura de protecció que s’haurà d’aplicar per norma general.

L’alcalde Xavier Fonollosa incideix que “són tres les mesures que hem de seguir al sortir de casa: rentat de mans, distància, i, obligatòriament, dur la mascareta al carrer i als espais tancats d’ús públic. Malgrat la incomoditat de portar mascareta, és una mesura necessària per protegir-nos tots del virus”.

Pel que fa a les dades de l’epidèmia a Martorell, avui tenim un pacient positiu ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha set persones aïllades pendents del resultat de la prova. I tenim 43 veïns i veïnes confinats al seu domicili. Avui, tampoc hem de lamentar cap defunció a la nostra població.

Font: La mascareta serà obligatòria a partir de demà, tant si hi ha distància com si no