La Mercè representarà i gravarà el pessebre vivent a porta tancada i l’emetrà al seu web i xarxes

Categories General

El Col·legi La Mercè farà un pessebre virtual que s’emetrà a través de la seva web i xarxes socials de Facebook i Instagram. Els alumnes representaran les diferents escenes, que quedaran enregistrades en un vídeo. Aquesta serà l’alternativa a l’habitual pessebre vivent obert al públic als jardins d’El Progrés, enguany anul·lat per raons de seguretat.

Fa més de dues dècades que La Mercè porta a escena durant una tarda el naixement de Jesús, amb la participació d’uns 300 alumnes -des de P3 i fins a Batxillerat- i una resposta multitudinària de visitants. Entre les famílies, amistats, resta de martorellencs i gent d’altres poblacions, la cita sol aplegar més d’un miler de persones.

A causa de la pandèmia, el pessebre vivent no es podrà fer, però des de la direcció del centre i amb la col·laboració de l’AMPA, han pensat de fer-lo virtual. “No podrem representar totes les escenes, però sí les més característiques”, diu la directora del Col·legi, Montserrat Font. Alumnes de P3 i fins a l’ESO es disfressaran i participaran fent diverses escenes i personatges, que es gravaran aquest divendres 18 de desembre.

Montserrat Font, directora del Col·legi La Mercè

Font explica que la gravació es farà “per grups bombolla: cadascun anirà junt al pati d’El Progrés i representarà una escena. Hi haurà naixement, àngels, pastors, venedors i els Reis d’Orient. Un pare ho gravarà i farà el muntatge, que després penjarem a la web i a les nostres xarxes socials per a que tothom conegui el nostre pessebre i se senti com si estigués allà en directe”.

Montserrat Font, directora del Col·legi La Mercè

Font destaca que, gràcies a aquesta proposta, “els alumnes s’han animat molt”, i ha destacat “la col·laboració de l’AMPA, que és molt activa i que sempre s’implica en les activitats que fem”.

Més de 3.000 origamis solidaris

El centre educatiu i l’AMPA estan duent a terme diverses activitats solidàries. Font explica que “participem un any més en la campanya ‘Un origami un euro ‘, de la Fundació Mútua General de Catalunya. Per cada figureta de paper (origami ) feta pels alumnes recreant la imatge d’una grua, la Fundació donarà un euro a La Marató de TV3 “. La directora explica que “enguany ha estat una passada, hem fet 3.077 origamis. Tenim alumnes solidaris, que s’engresquen fàcilment amb qualsevol activitat que els hi proposes”.

Montserrat Font, directora del Col·legi La Mercè

A més, l’AMPA també està recollint diners per La Marató a través d’una activitat especial. Explica Font que “fa uns dies, els alumnes es van endur a casa el model d’una mà per a que el pintessin i hi posessin un missatge. Després, els van retornar a l’escola, per a guarnir un arbre gegant que tenim a l’entrada. Les famílies hi han adjuntat un sobre amb la dotació econòmica desitjada”.

Montserrat Font, directora del Col·legi La Mercè

Aquestes activitats solidàries són, per a la directora de La Mercè, “un afegit més a tot el que per a nosaltres es l’aprenentatge, l’educació i els valors que volem transmetre”.

Font: La Mercè representarà i gravarà el pessebre vivent a porta tancada i l’emetrà al seu web i xarxes