La mostra ‘08760 PostArt’ reivindica la dona com a creadora artística

Categories General

L’associació Artistes Plàstics de Martorell inaugurarà divendres, 10 de març, l’exposició de postals 08760 PostArt . La cita serà a El Círcol, a les 18.00h, i s’emmarca dins les activitats vinculades al Dia Internacional de les Dones , ja que el lema escollit és ‘La dona com a subjecte actiu’, posant-la en primer pla de la creació artística. Les obres han arribat d’arreu per via postal i es vendran a benefici de l’Associació d’Assistència de Dones Agredides Sexualment (AADAS).

Des d’aquest divendres i fins al 30 d’abril, es podrà visitar la mostra de 250 postals que culmina el projecte ‘08760 PostArt’. Creacions artístiques que gent de Martorell, de l’entorn i d’arreu del món han enviat per correu ordinari entre el març i el desembre passats. Composicions fetes sobre un suport en blanc de 15×10 centímetres, facilitat prèviament pels Artistes Plàstics per correu ordinari als domicilis indicats.

Conxi Rubio i Davi Pérez, membres de l’Associació d’Artistes Plàstics, han explicat aquest dilluns al programa Gent amb Entitat de Ràdio Martorell que, a partir de divendres, es podran mirar i adquirir les peces exposades, en un acte amb la música del grup local El Cant de les Ofèlies, representants de l’entitat beneficiària i un brindis.

Conxi Rubio, membre de l’Associació d’Artistes Plàstics

“El preu de sortida de les postals serà de 15 euros”, detalla Pérez. A més, també es posaran a la venda una vintena de rajoles ceràmiques, a partir de 25 euros. “El dia de la inauguració hi haurà un punt d’informació on la gent podrà fer el donatiu i adquirir les obres, pagant per Bizum o targeta. La resta de dies, el mètode serà exclusivament per Bizum”.

David Pérez, membre de l’Associació d’Artistes Plàstics

La dona com a subjecte actiu en el món de l’art

El lema d’enguany és ‘La dona com a subjecte actiu’. L’entitat va consensuar una temàtica que posa en valor les dones en aquest àmbit. “És una reivindicació molt necessària. La història de l’art les ha relegat al paper de musa o de model. Per tant, volíem posar de manifest el seu paper actiu en el món de l’art”, diu Pérez. En la mateixa línia, els beneficis que s’obtinguin de la venda de les postals i de les rajoles es destinaran a AADAS, “que està fent molt bona feina i que actualment es troben en una situació bastant difícil per manca d’ajudes”.

David Pérez, membre de l’Associació d’Artistes Plàstics

08760 PostArt de l’Associació d’Artistes Plàstics de Martorell té el suport de l’Ajuntament. Es va començar a idear a finals de 2021 per posicionar Martorell al món en l’àmbit de l’art, a partir d’aquesta forma de difusió consistent en enviar les creacions per correu postal.

Conxi Rubio destaca que el camí en aquest darrer any ha estat “molt intens” i que han participat gent de Martorell, de tot Catalunya, d’arreu d’Espanya i de països com l’Argentina, Perú o França. També se n’ha fet partícep als joves alumnes de Batxillerat. Tot un repte perquè “molts joves no tenien ni idea de com s’enviava una carta per correu ordinari, on s’havia de dipositar, ni on anava posat el segell”.

Conxi Rubio, membre de l’Associació d’Artistes Plàstics

Rubio afegeix que els visitants de l’exposició “veuran obres de tot tipus, molt treballades i maques, on no només on s’hi aplica el color o la tècnica del dibuix, sinó que també hi apareixen altres materials. Ho deixarem en suspens per a que la gent vingui a veure-la!”, ha afegit.

La mostra romandrà oberta a El Círcol de dilluns a divendres, de 09.00 a 15.00h, i les tardes de dilluns a dijous, de 17.00 a 19.30h. També es podrà visitar durant la Fira de Primavera.

Font: La mostra ‘08760 PostArt’ reivindica la dona com a creadora artística