La nova rambla de Pep Ventura s’inaugura diumenge amb una gran festa popular

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de l’equip de govern, inaugurarà el proper diumenge, 10 d’abril, a les 12.00h, la nova rambla Pep Ventura. Els assistents podran gaudir d’una gran festa popular amb un concert vermut, animació infantil, xocolatada i figures festives, i a la tarda, ballada de sardanes.

Les obres de remodelació van iniciar-se al juny de l’any passat i s’han dividit en diferents fases que han permès transformar el carrer Pep Ventura en un espai més amable i endreçat d’estada i passeig, una àmplia rambla que uneix dos barris El Pla i Torrent de Llops i promou la cohesió social i la mobilitat sostenible a Martorell.

El setembre de 2021, es va enllestir el tram del carrer de Josep Pla transformant-lo en una plataforma única amb prioritat invertida, mantenint només el pas de vehicles per als veïns que tenen l’accés als aparcaments soterrats i generant un nou passeig de connexió entre la rambla de les Bòbiles i la rambla Pep Ventura.

A finals de gener d’aquest any, va entrar en servei el tram entre la plaça de Frederic Duran i els carrers de Joan Aguilar i d’Eusebi Planes. S’hi van fer voreres laterals, aparcaments en filera i una illeta separadora central.

El darrer tram executat ha estat el comprès entre el carrer de Joan Aguilar i el carrer Puig del Ravell, on s’ha reformat seguint la tipologia de rambla, amb un passeig central i laterals amb voreres amples i aparcaments en semi bateria.

Els treballs han permès reordenar la zona d’aparcament per guanyar-ne més places, s’han ampliat les voreres, s’han creat nous espais de passeig i estada accessibles a les persones amb mobilitat reduïda.

També s’ha incrementat la vegetació amb la plantació de nou arbrat i jardineria, s’ha renovat l’enllumenat, i s’han adequat les xarxes de sanejament i abastament d’aigües, incorporant criteris d’eficiència energètica.

L’alcalde Fonollosa destaca que l’obra “relliga un relat urbà que duem a terme des de fa anys, que afavoreix els espais oberts, de trobada i passeig, i que uneix els barris”. “Una obra ambiciosa i complexa que està quedant espectacular, perquè la gent de Martorell se senti orgullosa del seu poble”.

Pep Ventura “connectarà El Pla amb Torrent de Llops, igualant les voreres a banda i banda, i generant una rambla al mig”. A més, es crea “un itinerari saludable de 3,5 quilòmetres que comprèn rambla de Les Bòbiles, la zona de més activitat comercial i dinamisme social, el carrer de Josep Pla, la rambla de Pep Ventura, el carrer de Francesc Riera i el Parc de La Sínia. Espais amples a llocs densament poblats, la clau d’un urbanisme amable i agradable en municipis com el nostre”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Durant els darrers anys l’Ajuntament, amb la participació de les associacions de veïns, ha apostat en l’impuls de projectes integrals de millora dels barris més antics de Martorell que patien dèficits importants d’ordre urbanístic i social, així com la renovació dels principals eixos cívics.

L’Ajuntament de Martorell continua així amb la transformació i millora de Martorell per tenir un poble modern i confortable per què tots els martorellencs i martorellenques en puguin gaudir amb orgull.

El projecte de la reforma integral del carrer Pep Ventura segueix en aquesta línia, es continua generant nous espais públics de qualitat i millorant els que ja existeixen per adaptar-los a un “urbanisme al servei de les persones”.

La nova rambla Pep Ventura suposa un salt endavant qualitatiu per als veïns i vianants de Martorell complementant les millores de reurbanització ja realitzades al barri del Pla i amb les millores previstes a realitzar al barri de Torrent de Llops amb la propera remodelació de la plaça Pere Teixiner i el carrer Francesc Macià.

Inauguració rambla Pep Ventura

El proper diumenge, 10 d’abril, a les 11.00h, una hora abans dels parlaments inaugurals a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, hi haurà una xocolatada popular, gentilesa de la xurreria de Martorell La Manresana.

A les 12.00h, s’iniciarà l’acte inaugural que seguirà amb un concert vermut amb l’actuació d’Agustí Burriel Sings Frank Sinatra , animació infantil amb el grup Malaboig, i cercavila dels Gegants i Capgrossos de Martorell.

A les 18.30h, hi haurà una ballada de sardanes a càrrec de la Secció Sardanista de Martorell amb la cobla Associació Musical Suburense.

 

Font: La nova rambla de Pep Ventura s’inaugura diumenge amb una gran festa popular