La novel·la negra i històrica, entre els llibres més prestats el 2020 a la Biblioteca

Categories General

Loba Negra , del periodista i escriptor Juan Gómez-Jurado, ha estat la novel·la més sol·licitada com a préstec a la Biblioteca Martorell durant el 2020. Darrere d’aquesta novel·la negra s’ha situat L’Aroma del temps , de Núria Pradas, i La cara norte del corazón , de Dolores Redondo. L’equipament ha difós també els preferits en novel·la juvenil, contes infantils, i còmic adult i infantil.

La segona part de la trilogia de Reina Roja és la novel·la Loba negra , protagonitzada per Antonia Scott. Una obra “amb molt bona acollida per als usuaris de la Biblioteca”, explica la tècnica de Cultura, Josefina Canals. Molt a prop s’ha situat L’Aroma del temps , de l’autora de Sant Esteve Sesrovires Núria Pradas, que “se centra en el món dels perfums i el món de Coco Chanel”. Pradas va venir a Martorell la passada tardor a presentar Tota una vida per recordar , Premi Ramon Llull 2020.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

En tercer lloc del podi figura La cara norte del corazón , de la coneguda autora basca Dolores Redondo, ideòloga de la trilogia del Baztán. “Ara ens ofereix una novel·la de misteri amb un rerefons històric referit als pobles”. També han tingut molt de seguiment Las hijas del capitán (María Dueñas); Patria (Fernando Aramburu) i Reis del món (Sebastià Alzamora).

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Pel que fa a la novel·la juvenil, la més sol·licitada ha estat No em ratllis , de Flàvia Company, seguida d’Un fill (Alejandro Palomas) i La hija de la noche , de Laura Gallego.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

En categoria de contes infantils, el capítol La crua realitat del Diari del Greg ha estat el més demanat, i a continuació hi figuren L’Àvia gangster ; El monstre de colors ; La diversión de Martina ; Un noi superguai (el Diari de Rowley ) i Mala sort! (El Diari del Greg ).

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

La Biblioteca també ha fet podi en l’àmbit dels còmics. Per a adults, Ranma ha estat el primer, seguit de l’edició en català de Love Hina ; El misterioso Loki ; I am a hero ; Maison Ikkoku i Viva Japón ! Pel que fa als infantils, tot un clàssic com Bola de drac s’ha situat en primer lloc, seguit per Doraemon ; Detective Conan ; Sailor Moon ; i els capítols 1 i 2 de la versió en castellà de Naruto .

Font: La novel·la negra i històrica, entre els llibres més prestats el 2020 a la Biblioteca