Mor Santiago León, alcalde de Martorell a finals de la dècada dels 70

Categories General

Santiago Vicente León Torres, qui va ser alcalde de Martorell des del 1973 fins al 1979, ha mort aquesta matinada. Advocat de professió, va ser l’últim alcalde de la dictadura franquista. La vetlla serà al tanatori de Pomfusa a partir de les 15.30h d’aquesta tarda i la  cerimònia tindrà lloc demà, a les 10.00h, a la parròquia de Sant Pere d’Abrera.

Pare de sis fills, va fundar el bufet d’advocats León l’any 1964 i mai va deixar de banda l’ofici, va compaginar-ho amb el càrrec d’alcalde de Martorell. Actualment, el bufet compta amb Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca. Durant el seu mandat, Martorell va viure el primer gran creixement de població del segle XX i va necessitar de serveis essencials per assumir-lo.

El 1976 va inaugurar les escoles Juan Ramón Jiménez i José Echegaray, i va estrenar l’estació de bombeig d’aigua La Torre, l’avinguda de la Diputació provincial de Barcelona i el pont dels Prínceps d’Espanya. Un any més tard, va engegar la construcció del Centre Ambulatori de Seguretat Social. El 1977 també es va inaugurar el Centre Comercial Solàrium, el més gran de Catalunya en aquella època i que donava servei a la comarca de Martorell-Anoia, per a unes 25.000 famílies.

Font: Mor Santiago León, alcalde de Martorell a finals de la dècada dels 70