‘La petita Capmany’, espectacle infantil que homenatja la lluita per la igualtat de gènere

Categories General

La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Martorell presenta el diumenge, 7 de març, La petita Capmany a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, a les 12.00h. Aquest espectacle teatral homenatja la figura de Maria Aurèlia Capmany i el paper de la dona compromesa en la lluita per la igualtat de gènere, així com la preservació de la memòria col·lectiva i les tradicions. L’espectacle s’inclou dins dels actes commemoratius del Dia de la Dona a Martorell.

Fa just 100 anys neixia Maria Aurèlia Capmany, novel·lista, dramaturga i assagista que al llarg de la seva vida va exercir un paper actiu en l’àmbit cultural, feminista i antifranquista. Per a la companyia Tanaka teatre, ha estat una bona ocasió per a homenatjar-la com a exponent de les dones compromeses en la lluita per la igualtat de gènere, l’educació en valors de l’escola republicana i la grandesa de la cultura popular al carrer.

El resultat final és un espectacle amb teatre, titelles, gegants, bestiari i màscares. Anna Porta, cap de comunicació de La Xarxa, explica que “la petita Maria Aurèlia descobrirà que el món que coneix està en perill i que tot pot desaparèixer. Acompanyada del Patufet, entrarà a un univers on personatges del folklore català l’ajudaran a lluitar contra l’oblit, a descobrir-se a sí mateixa i a millorar la relació amb el seu pare. Un viatge tendre i divertit”.

Anna Porta, responsable de comunicació de La Xarxa Martorell

Tanaka Teatre és, junt amb la Fundació La Roda, la coproductora de l’obra, escrita per Elsa Lluch i Ariadna Matas i dirigida per Adrià Aubert. Va ser sel·leccionada a la Mostra d’Igualada i a la temporada del Teatre Romea 2019, i considerada Millor Espectacle Familiar de Teatre Barcelona 2020.

La petita Capmany s’inclou a l’abonament de temporada 2021 per a les famílies que ja l’hagin adquirit. Cas contrari, es poden comprar les entrades, exclusivament per internet, a entrades.martorell.cat al preu de 6 euros per persona. La Xarxa informa que no obrirà taquilla abans de l’inici de la representació.

Font: ‘La petita Capmany’, espectacle infantil que homenatja la lluita per la igualtat de gènere