La segona setmana de curs escolar tanca amb tres positius per coronavirus

Categories General

La segona setmana de curs escolar tanca a Martorell amb tres grups estables de convivència confinats, després de detectar-se tres casos positius de COVID-19 entre l’alumnat. Hi ha un grup a l’Escola Juan Ramon Jiménez, un altre a l’Escola Mercè Rodoreda i un al Col·legi La Mercè. Als centres educatius de la nostra població hi ha un total 237 grups bombolla, el què significa que el percentatge d’afectats és baix.

Els alumnes afectats estan seguint els dictats de les autoritats sanitàries i, seguidament, reprendran l’activitat lectiva als centres. Els protocols de les escoles estan dissenyats perquè els centres siguin espais segurs per als infants i joves.

“Sabíem que tard o d’hora hi hauria casos positius, i sabem que hi haurà més positius al llarg d’aquest curs marcat per l’epidèmia. La qüestió principal és que els protocols de detecció funcionin, que la comunicació amb les famílies sigui fluïda i aporti la serenitat necessària per seguir endavant amb el curs”, ha expressat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, a través de les seves xarxes socials.

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, avui a Martorell hi ha quatre pacients, tres de fora del poble i un de Martorell positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha 11 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha dues persones ingressades amb positiu de fora de Martorell. I tenim 38 veïns i veïnes de Martorell positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a la nostra vila és del 1,16 i el risc de contagi continua sent alt. No hem de lamentar cap defunció en el dia d’avui.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la decisió de la Generalitat de limitar les reunions socials, tant públiques com provades, a un màxim sis persones, excepte les activitats docents i laborals, de culte, actes religiosos, el transport públic i el dret de manifestació. La decisió entrarà en vigor un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat, i tindrà una durada inicial de 15 dies, però el Govern demana que ja es posi en pràctica. Els parcs infantils es mantindran oberts, però el Govern demana a la ciutadania utilitzar aquests equipaments poca estona i evitar aglomeracions de gent.

Font: La segona setmana de curs escolar tanca amb tres positius per coronavirus