Mans Mercedàries enceta el curs 2020-2021 davant de 100 persones i amb un convidat molt especial

Categories General

L’ONG martorellenca Mans Mercedàries ha celebrat aquesta tarda l’inici del nou curs, en què ha presentat els voluntaris dels propers camps de treball i ha fet un repàs als projectes que actualment té en vigor. I per fer-ho ha recuperat el concert solidari que estava previst per a la Fira de Primavera de Martorell i que va haver-se de posposar arran de la pandèmia mundial. El cantautor islandès Halldor Mar n’ha estat el convidat i el protagonista d’una actuació que ha servit per recaptar fons per a Mans Mercedàries.

Unes 100 persones han assistit a la cita a la pista del Progrés, que s’ha adequat amb la distància de seguretat entre les cadires del públic i en què es podia disposar de gel hidroalcohòlic. En aquest concert també hi havia habilitada l’opció d’adquirir les entrades al portal entrades.martorell.cat, tot i que molts assistents les han comprat a la seva arribada. Halldor Mar ha ofert temes dels seus dos discos Winds i Records. L’islandès s’ha ficat el públic a la butxaca amb cançons catalanes que ha adaptat a l’anglès i amb temes en també en anglès.

Un curs escapçat

Un dels responsables de Mans Mercedàries, Ton Toset, ha admès que el coronavirus ha tallat per complet les opcions de viatjar a Kenya i seguir amb la construcció de l’Escola Lutgarda, que va ampliar-se per allotjar els cursos d’Educació Primària. Malgrat tot, s’ha pogut acabar el primer pis i ja s’ha començat el segon. Toset ha qualificat “de traca” l’inici del curs, amb el concert d’avui. A banda, ha explicat que han aconseguit finançament per seguir avançant en les obres.

Ton Toset, Mans Mercedàries

Montse Torras, cap visible de l’ONG martorellenca, ha exposat que ha estat un estiu diferent per a l’entitat però ha admès que no defalleixen per seguir ajudant a construir l’escola Lutgarda. Torras ha agrait als socis, patrons, entitats i al mateix Ajuntament de Martorell l’ajuda que han rebut. Alhora, ha recordat dues de persones que han traspassat per coronavirus i que eren col·laboradoes de l’entitat, com la religiosa mercedària Montserrat Domènech i el president del CB La Mercè Jordi del Amo. A més, ha obsequiat el batlle, el regidor de Cultura Andreu Gonzalez i els tècnics de la Regidoria de Cultura amb uns regals arribats des d’Àfrica.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha agraït els regals i ha destacat el treball de l’entitat i ha expressat que és “espectacular, la feina que feu amb totes les famílies i els voluntaris”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En defensa de la cultura segura

Halldor Mar ha estat el protagonista del concert, que ha començat amb l’adaptació del Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa, a l’anglès. Sobre la seva actuació, ha revindicat els actes culturals a l’aire lliure: “en els concerts que s’han fet, amb distància, no ha hagut contagis, i és una llàstima que s’hagin cancel·lat tantes actuacions”.

Halldor Mar

Aquesta ha estat la tercera vegada que Halldor Mar ha estat a Martorell, tot i que mai abans havia trepitjat la pista del Progrés. L’islandès ja prepara el seu nou disc i espera poder tancar-lo a finals de 2020 i presentar-lo el proper estiu.

 

 

 

Font: Mans Mercedàries enceta el curs 2020-2021 davant de 100 persones i amb un convidat molt especial