Mauro López guanya l’Only FMC i rebaixa rècords estatals de dues categories de cub Rubik

Categories General

El martorellenc Mauro López s’ha proclamat campió del torneig internacional de cub Rubik Only FMC, on hi ha participat sent l’únic representant estatal i en què s’ha enfrontat a competidors francesos. López, que ja va aconseguir la medalla de bronze en el Campionat d’Espanya de fa dos anys, ha rebaixat les seves millors marques i ha guanyat privilegis a les classificacions europea i mundial.

A Vénissieux, on va tenir lloc la cita mundial de jugadors de cub Rubik, van prendre-hi part 14 participants i López va pujar el podi gràcies a una actuació molt encertada en les dues modalitats en què va participar. L’Only FMC només donava l’opció als jugadors de prendre part en la categoria Fewest Moves Challenge , en què tenen una hora per resoldre un cub i qui ho fa en menys moviments aconseguiex la millor puntuació. El sistema de competició estava format per dues rondes de tres intents cadascuna, i la segona ronda servia per conèixer el guanyador.

Els participants tenien dues qualificacions: per una banda, la single , que és la puntuació absoluta dels nombre de moviments en què es resol el cub. Per altra, la mitjana dels tres intents de cada ronda. López va rebaixar la seva millor marca mitjana, passant de 27 a 24’33. Però va ser el millor participant en resoldre el cub en només 19 moviments, un número a l’abast de molts pocs jugadors. Ja en la segona ronda, va tornar a rebaixar la seva mitjana i la va deixar en 23’67. D’aquesta manera, va aconseguir dos rècords d’Espanya, el de la puntuació single i el de la mitjana.

En aquest sentit, explica que el 19 és una marca que no hagués imaginat assolir, tot i que la mitjana també va ser una notícia inesperada per a ell. “Aspirava a igualar el rècord d’Espanya, però no veia possible baixar de 20”, apunta.

Mauro López, jugador cub rubik martorellenc

Sobre la modaltat Fewest Move Challenge, no és l’habitual per a ell, però afirma que va aprofitar les setmanes de confinament per capbussar-s’hi i dedicar-hi hores: “vaig practicar quan tenia temps i vaig anar al campionat de França per provar si queia algun rècord”.

Mauro López, jugador cub rubik martorellenc

Després de la cita a França, el 2020 acabarà amb el Campionat d’Espanya que té lloc en format virtual en no poder reunir un gran nombre de jugadors a causa de la pandèmia. El proper estiu, el guanyador de l’estatal tindrà un lloc assegurat al campionat mundial que se celebrarà a Amsterdam. Ara com ara, López és tercer en la modalitat single i cinquè en la mitjana a nivell europeu i sisè i onzè, respectivament, a la taula mundial.

Font: Mauro López guanya l’Only FMC i rebaixa rècords estatals de dues categories de cub Rubik