La veu de Pastora Soler encisa el públic de Martorell amb temes nous i de sempre

Categories General

La cantant Pastora Soler ha omplert de gom a gom el recinte del carrer de Josep Vilar en l’actuació estel·lar dels concerts de Festa Major. El públic s’han aplegat per escoltar tant les cançons del seu darrer disc, Libra , com els èxits de la seva dilatada trajectòria en el món de la música.

La cantant andalusa exemplifica a Libra l’objectiu de buscar l’equilibri entre la seva professió i la seva vida personal, amb temes plens de sentiment i força, que han composat diversos autors. Històries alegres i tristes, que esdevenen tant personals com més geneèrics. De seguida s’ha guanyat el públic que ha acudit a veure-la.

La nit continua amb dues propostes de DJ’s. Primer, amb DJ Lupita , que proposa una música per a moltes generacions, transitant des dels 80 i fins el moment actual, combinant el món analògic i el digital. Després, el torn del martorellenc DJ Quim Martínez .Tot plegat en un recinte de concerts que ha ofert als assistents un servei de bar -a càrrec del Club Handbol Martorell; el Club Bàsquet La Mercè i el Rugby Club Martorell-, parades d’artesans i el Punt Lila.

Els tons folk de Les Violines , colofó de la matinal festiva

El segon dia de Festa Major ha començat amb la jornada matinal de portes obertes dels Amics de Sant Antoni Abat, que han aprofitat per mostrar a tothom carros i guarniments, alguns de restaurats i d’altres que són noves adquisicions, i que lluiran als Tres Tombs d’aquí a cinc mesos.

Una seixantena de persones ha fet el ple en les tres tandes de visites teatralitzades a l’Enrajolada Casa Museu Santacana. Els visitants s’han inserit en la història d’aquesta gran casa senyorial del cor de Martorell amb la recreació teatral d’alguns dels personatges que n’han format part. És la proposta dels Museus de Martorell.

Al migdia, la parròquia de Santa Maria de Martorell ha acollit la Missa Solemne en honor a l’Assumpció de la Mare de Déu. A més del propi ofici religiós a càrrec de Mossèn Tirado, hi ha participat els Gegants, els Capgrossos i els Diables.

El matí s’ha tancat amb el concert vermut, a càrrec de Les Violines . Una formació creada l’any 1996 i que aposta per noves sonoritats de la música tradicional. Una barreja de composicions pròpies i de tonades recuperades, amb l’esperit dels vells violinistes del Pirineu, que feien els balls de festa major al so d’un violí.

Tarda de colors amb el Holi Party

A la tarda, el Holi Party ha fet xalar públic de totes les edats amb la proposta musical de Pablo Picón i l’al·licient de les pólvores de colors, confeti i globus gegants que han sobrevolat per la plaça de les Cultures. Seguidament, ha estat el torn de la ballada de sardanes amb la Cobla Maricel -organitzada per la Secció Sardanista de Martorell-, i el repartiment de gelats.

Un cop s’ha fet fosc, la Colla de Diables i Drac han fet el seu acte central: el Correfoc amb inici i final a la plaça de l’Onze de Setembre i pas pels barris del Pla i de Torrent de Llops, amb l’acompanyament de la Martukada. En un altre punt de la població, al Teatre d’El Progrés, Toni Moog ha presentat el seu espectacle Motopapi dins el cicle Monoloaddictes.

Font: La veu de Pastora Soler encisa el públic de Martorell amb temes nous i de sempre