La xarxa ‘Bon Veïnatge’ s’estén als particulars que vulguin ajudar la gent gran

Categories General

L’Ajuntament de Martorell vol acompanyar la gent gran i saber com es troba per poder atendre amb la màxima agilitat possible les necessitats que se’ls puguin presentar. Per aquest motiu, la xarxa ‘Bon Veïnatge’ s’estén a la col·laboració dels veïns i veïnes que han respost de forma tan exemplar fins ara.

Ara fa dos anys, l’Ajuntament va posar en marxa el programa ‘Bon Veïnatge’ amb l’objectiu d’establir “una xarxa de col·laboració amb entitats i comerços per detectar situacions de vulnerabilitat entre la gent gran”, comenta la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau. Una manera eficaç d’alertar possibles canvis d’hàbits o rutines i donar una resposta ràpida des de Serveis Socials.

Amb la situació excepcional en la qual estem immersos, “molts comerços han tancat i les entitats no generen activitats, cosa que complica aquesta tasca de detecció”. El que es planteja amb l’extensió de la xarxa ‘Bon Veïnatge” és “arribar als particulars que coneixen gent gran que està en situació vulnerable i que puguin aportar informació o, fins i tot, actuar com a voluntaris”.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social i Gent Gran

Des de la Regidoria de Benestar Social i Gent Gran, fan recomanacions a tenir en compte a l’hora de fer un cop de mà a les persones grans més properes. “És important seguir una sèrie d’indicacions per evitar el contagi. Esperem que amb aquesta iniciativa, si es dona algun cas de vulnerabilitat a la comunitat, poder-lo detectar i actuar ràpidament donant el màxim de cobertura possible”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Gent Gran

Els voluntaris hauran de complir en tot moment les normes higièniques: evitar qualsevol contacte físic, tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús, rentar-se les mans freqüentment, evitar compartir menjar i estris. Si teniu símptomes, no sortiu de casa en cap cas.

Podeu facilitar el vostre telèfon a veïns que coneguis o et coneguin per tal de mantenir contacte telefònic i que aquestes persones grans se sentin segures i acompanyades. En la mesura del possible, oferiu-los ajuda sense contacte físic i mantenint la distància d’un metre i mig a la porta.

Els voluntaris poden aprofitar les seves compres imprescindibles per fer encàrrecs que puguin necessitar aquestes persones amb dificultats per desplaçar-se amb seguretat.

Els interessats es poden enregistrat com a voluntaris envinat un correu electrònic a bonveinatge@martorell.cat. Si detecteu persones grans en situació de vulnerabilitat o necessitat podeu trucar al telèfon 93 774 20 77 o escriure al mateix mail.

Font: La xarxa ‘Bon Veïnatge’ s’estén als particulars que vulguin ajudar la gent gran