La xarxa per autoproduir mascaretes sanitàries comença a rodar amb un centenar de voluntaris

Categories General

La xarxa de voluntaris per autoproduir mascaretes sanitàries per a professionals i pacients s’ha posat en marxa aquest dimecres a l’Escola de Costura de Ca l’Olle. Un centenar de martorellencs hi treballa desinteressadament en quatre torns diaris per treure tot el rendiment a les màquines de cosir instal·lades a l’equipament. El material de confecció està homologat per les autoritats sanitàries i és subministrat per SEAT.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “ja tenim els primers models per començar a produir-ne en sèrie a partir de demà. Ho farem amb la directora de l’Escola de Costura, Mercè Mauri, al capdavant i amb el centenar de persones voluntàries que aniran treballant dia a dia”. “A totes elles, mil gràcies per la seva enorme solidaritat, esforç i dedicació en un moment tan important”.

El subministre del material “arribarà cada dia gràcies al personal de SEAT, empresa que ha posat la seva capacitat tècnica i logística a disposició del poble i del país. Moltes gràcies als treballadors i treballadores per la seva implicació i, en especial, Rafa Guerrero, martorellenc i responsable sindical de la fàbrica de Martorell, per haver posat les coses tan fàcils”.

Tothom qui vulgui afegir-se als torns per cosir pot omplir aquest formulari , trucar al 93 774 00 69 o enviar un correu a sap@martorell.cat.

D’altra banda, el personal de la Brigada Municipal ha estat treballant avui per transformar l’espai del servei de cafeteria de l’Hospital Sagrat Cor en un hospital de campanya amb totes les garanties sanitàries. S’hi atendran els casos més lleus que necessitin supervisió diària i, d’aquesta manera, s’alliberaran llits a l’Hospital Sant Joan de Déu i al mateix Sagrat Cor per als més greus.

Fase ascendent amb 152 positius

Seguim en fase crítica i ascendent, ha remarcat Fonollosa. A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 126 infectats per coronavirus, dels quals 71 són personal sanitari i 55 són pacients ingressats amb positiu (18 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A aquests 126 de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 10 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor i els 16 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu.

En total, 152 persones infectades de coronavirus de les quals 41 són de Martorell. A més, avui hem de lamentar tres morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Un de Martorell i dos de fora de Martorell.

Font: La xarxa per autoproduir mascaretes sanitàries comença a rodar amb un centenar de voluntaris