L’Ajuntament agraeix als infants martorellencs el seu comportament durant la pandèmia

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha enviat un diploma i una carta d’agraïment a tots els nens i nenes de 3 a 12 anys per reconèixer la seva actitud durant el confinament i la seva responsabilitat en el compliment de les mesures de seguretat. La pandèmia de la COVID-19 ens ha obligat a assumir nous reptes i a adaptar-nos a la situació a marxes forçades, i els infants han estat tot un exemple de respecte i solidaritat.

Els infants i adolescents han hagut d’afrontar moltes situacions difícils, i a vegades angoixants, sense acabar d’entendre què està passant. El confinament, no poder anar a l’escola, no veure els avis i àvies ni els amics, mantenir la distància física i no fer petons ni abraçades, la por al contagi, viure la malaltia aprop, la mort de persones properes o les dificultat econòmiques.

La regidora d’Infància i Adolescència, Belén Leiva, assegura que “han estat molts canvis per a ells, tot i així, quan parlem amb moltes famílies ens diuen que ho han portat sorprenentment bé; que van entendre què passava fora de les quatre parets de casa i que eren molt responsables amb les mesures que s’havien de prendre. Per tot això, ens ha semblat un gest just felicitar-los pel seu comportament”. En cas que algun infant no hagi rebut el diploma, els familiars el poden sol·licitar escrivint un correu electrònic a participacio@martorell.cat.

Belén Leiva, regidora d’Infància i Adolescència

Les situacions derivades de la pandèmia han pogut generar inquietud i, fins i tot, angoixa i tristesa en els més petits. Emocions que en molts casos es comencen a fer visibles amb les vacances d’estiu. Per intentar ajudar les famílies a acompanyar-los en aquest procés, la Regidoria d’Infància i Adolescència ha fet “un recull de recursos didàctics adaptats a les diferents edats per explicar què és un virus i com lluitar-hi en contra, per treballar les emocions, el dol o per fer activitats en família a casa”, apunta la regidora.

Belén Leiva, regidora d’Infància i Adolescència

A més, han inclòs un apartat especial per als infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) amb material de suport per treballar la situació que estem vivint amb aquests nens i nenes elaborat per entitats especialitzades com l’associació martorellenca Assotea. Tots els recursos es poden consultar al web patronat.martorell.cat en l’apartat d’infància.

Belén Leiva, regidora d’Infància i Adolescència

Per donar veu als més petits davant la pandèmia, la Regidoria d’Infància i Adolescència va demanar als membres del Consell d’Infants, com a representants de tots els nens i nenes del poble, que fessin vídeos explicant com havien viscut el confinament i que n’havien après. Els podeu trobar a les xarxes socials de l’Ajuntament i al canal de Youtube .

Aquells qui ho vulguin poden sumar-se a la proposta penjant vídeos amb les reflexions infants a les xarxes etiquetant les xarxes socials de l’Ajuntament de Martorell per poder-los compartir, amb el hashtag #InfantsdeMartorell #Totaniràbé i #Juntsensensortirem.

Font: L’Ajuntament agraeix als infants martorellencs el seu comportament durant la pandèmia