L’Ajuntament de Martorell prepara un homenatge públic a les víctimes de la pandèmia

Categories General

Amb la represa de la normalitat, es poden començar a fer actes en memòria de les persones que han traspassat els últims mesos. L’Ajuntament de Martorell està ultimant un homenatge públic en record de tots els veïns i veïnes que han mort durant la pandèmia. A més, està oferint als familiars de les víctimes la possibilitat de fer un recordatori íntim d’aquells difunts que no van poder ser acomiadats.

L’acte d’homenatge portarà per nom ‘In Memòriam’ i és previst celebrar-lo a finals d’aquest mes de juliol. La data i el lloc encara estan per determinar, i es faran públics els propers dies. La cerimònia es durà a terme seguint estrictament les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, en un indret suficientment espaiós com per mantenir la distància interpersonal d’un metre i mig.

L’alcalde Xavier Fonollosa explica que es tracta d’un “homenatge global a tots els martorellencs i martorellenques que ens han deixat aquests dies, sobretot com a conseqüència de la pandèmia. Serà un acte senzill, però molt solemne, per rendir memòria a les víctimes de manera conjunta, amb els familiars i les persones de Martorell que hi vulguin venir”. L’acte comptarà amb intervencions musicals, de persones que han superat la malaltia i de familiars de les víctimes.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha posat en contacte “amb cadascuna de les famílies, que han tingut alguna persona que ha causat defunció i que no han pogut acomiadar-la, per oferir-les un espai amb un duet de música clàssica i una persona que oficia una litúrgia civil”. “En definitiva, és suplir allò que s’hagués fet amb normalitat, un funeral, ja que per a les famílies, no tanques la ferida fins que no t’has acomiadat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa indicat que “recordar els difunts és una qüestió d’humanitat. Aquest acte ‘In Memoriam’ ens ha d’ajudar a tots plegats a comprendre i pair tot el dolor que hem patit i que estem vivint encara. Perquè l’epidèmia no s’ha acabat i haurem de conviure durant un temps més amb ella”.

Quan no s’ha pogut celebrar el funeral el dol és incomplet i encara més dolorós, si cap. Per això, des de l’inici de l’epidèmia, l’Ajuntament ha volgut acompanyar les famílies en aquest procés i oferir-los escalf i suport. Tots els martorellencs han pogut enviar un missatge virtual a través del Llibre de condol obert al web municipal en els pitjors dies del confinament, quan era difícil assabentar-se de les defuncions per cap altre mitjà.

Font: L’Ajuntament de Martorell prepara un homenatge públic a les víctimes de la pandèmia