L’Ajuntament dedica el calendari 2023 a la pràctica esportiva i a la millora urbana

Categories General

L’Ajuntament dedica el calendari 2023 a commemorar el nomenament de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023 i a reconèixer totes les persones que posen en valor els beneficis de la pràctica esportiva. Alhora, es realça la recent transformació i millora dels diferents espais urbans i els projectes de mobilitat urbana sostenible que han convertit Martorell en una ciutat més segura, saludable i sostenible. El calendari, en format DIN-A3 horitzontal, es pot trobar des d’aquest dilluns als principals equipaments municipals.

El calendari 2012 inclou 12 fotografies, una per cada mes de l’any, amb un espai urbà en el qual s’hi ha fet alguna remodelació recent i una o diverses persones representant o practicant alguna de les moltes disciplines esportives que es desenvolupen al nostre municipi. Així al mes de gener es pot veure el tobogan del Parc de La Sínia amb uns joves jugant a futbol sala, al febrer corredors a la rambla de Pep Ventura i al març escacs al passeig de Catalunya.

A l’abril els alumnes del projecte ‘Martorell 360’ juguen en un dels punts de petó i adéu dels Camins Escolars Segurs, al maig ciclisme i motociclisme es conjuguen a la Fotolinera del Vapor, i el voleibol i el rugbi són protagonistes del mes de juny a la calistènia del Parc de La Sínia.

Al juliol l’handbol i l’hoquei patins surten a l’Edifici dels Maquinistes de l’entorn de Renfe, a l’agost la natació i el waterpolo a la plaça de l’Illa Santacana i al carrer Mestre Gomila Reniu, al setembre la gimnàstica artística a la plaça Ramon Llull, a l’octubre judo i nihon tai jitsu a la plaça de l’Església, al novembre pàdel sobre els senyals ‘Martorell Ciutat 30’ i al desembre bàsquet a les millores del barri de Buenos Aires.

“Martorell és avui una ciutat plural i diversa, i ens sentim molt orgullosos de l’alt nivell de cohesió social i convivència que tenim, el bé més preuat per a qualsevol societat. Un dels pilars que ens ha fet assolir aquest bon nivell d’integració, igualtat i benestar és l’activitat física i l’esport, que sempre hem posicionat com a element connector de la nostra societat i al servei de la salut, l’educació i la cultura”, afirma l’alcalde Xavier Fonollosa.

Aquest camí “és el que ens ha portat a convertir-nos enguany en Ciutat Europea de l’Esport 2023. Una fita que hem aconseguit amb la col·laboració de tothom i que ha estat fruit de la feina feta els darrers anys per tot el conjunt de la ciutadania, i molt especialment pel treball conjunt de les entitats, clubs i esportistes de Martorell per la gran labor que fan dia a dia, des del foment de l’esport de base fins a l’esport de primer nivell”.

“Dins de la nostra dèria per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Martorell, situem les persones en el centre de tots els nostres projectes i continuem treballant per crear un urbanisme al servei de les persones. La via pública i l’espai urbà són els punts de trobada de tothom, i hem de disposar d’espais endreçats, moderns i sense barreres arquitectòniques perquè puguem gaudir-ne tots junts.

En aquest Calendari del 2023, hem volgut fer un recull d’alguns d’aquests espais públics i dels projectes de mobilitat urbana sostenible que han convertit Martorell en una ciutat segura, saludable i sostenible”.

En total s’estan repartint 6.000 exemplars, disponibles a les dependències de l’Ajuntament, d’Alcaldia, del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), del Centre Cultural, de la Biblioteca Francesc Pujols, de la Casa de Cultura de la Vila, al Complex Educatiu, del Complex Esportiu Torrent de Llops, del Centre Integral d’Esport i Salut (CIES, de les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM), del Pavelló Esportiu Municipal, del Pavelló Esportiu de Can Cases, de l’Arxiu Municipal, al Molí Fariner, d’El Círcol, dels Esplais de Gent Gran i del Mercat Municipal Les Bòbiles.

Font: L’Ajuntament dedica el calendari 2023 a la pràctica esportiva i a la millora urbana