L’Ajuntament i l’Associació de Comerciants del Mercat Les Bòbiles signen un acord de col·laboració pel nou projecte de reforma i ampliació del Mercat Municipal

Categories General

Aquest matí, la Regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas i el president de l’Associació de Comercials del Mercat de Les Bòbiles, David Serrano, han signat un protocol d’actuació amb l’objectiu de seguir col·laborant en el procés de reforma i ampliació del Mercat Municipal de Martorell i la implementació del nou Espai Les Bòbiles.

A través d’aquest acord de col·laboració, també es crea una Comissió de Seguiment, constituïda per representats de l’Ajuntament i de l’Associació de Comerciants, que vetllarà tot el procés d’ampliació del mercat i per mantenir una bona comunicació entre ambdues parts.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, diu que el protocol “posa sobre el paper la feina feta des de fa molt de temps per fer realitat aquest projecte, on el Mercat serà el nou eix comercial de futur”. L’objectiu “és facilitar la convivència i establir les actuacions a dur a terme relacionades amb la reforma i ampliació ” i la implementació dels nous espais de l’equipament, per tal que els paradistes “estiguin informats durant tot el procés de reforma”, fins a la posada en servei total del nou Mercat Municipal.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

Els primers passos per a la renovació del mercat van donar-se l’any 2021, moment en el qual es va redactar la “Proposta de programa director per a la reforma del mercat de Martorell”. Des d’aquell moment, l’Ajuntament de Martorell ha treballat conjuntament amb els paradistes per tal de conèixer les seves necessitats i informar-los de les valoracions, gestions, calendari i altres aspectes relacionats amb l’ampliació de l’equipament.

Tanmateix, el consistori ha posat a disposició dels paradistes equips tècnics i jurídics per tal de rebre assessorament, tant de forma conjunta com individualitzada.

El passat 25 de març de 2024, la junta de govern local de l’Ajuntament va aprovar l’estudi de viabilitat economicofinancera i l’avantprojecte de reforma i ampliació del Mercat Municipal. Al mateix temps, es va iniciar l’obertura del procediment de licitació del contracte de concessió d’obra per a la redacció del projecte bàsic i d’execució, el finançament i execució de les obres de reforma i ampliació del mercat, així com la direcció facultativa i d’obra, coordinació en matèria de seguretat i salut, i posterior explotació del servei.

Cadenas assegura que “serà un projecte molt innovador que unificarà i centralitzarà la zona comercial més important a la rambla de Les Bòbiles. Un mercat amb les parades de producte tradicional i alimentari, però que donarà un impuls a la restauració”. La reforma farà evolucionar el Mercat i que sigui de quarta generació, on comprar i degustar, on la compra sigui una experiència lúdica, gastronòmica i familiar”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

La regidora apunta que, “com en tots els grans projectes, sempre hi ha una part que ens agrada menys. Haurem de tancar dos mesos durant el període d’estiu, que és quan la majoria de paradistes fan vacances, per poder fer les obres del mercat provisional. Tota aquesta gent ha de poder continuar treballant aquí de la manera més còmoda possible mentre durin les obres del nou Mercat, però per a això són necessaris dos mesos intensos d’obres per fer el mercat provisional, amb la intenció que afecti el mínim possible als paradistes”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

“Crec que el projecte farà que els paradistes tinguin un futur de negoci que potser abans no tenien. Un mercat de quarta generació, amb la remodelació que estem, pensant farà que treballin molt més, en aliança amb una mitjana superfície d’alimentació, i tenint molta més visibilitat, ja que serà un edifici emblemàtic que es veurà des de qualsevol lloc. Tota activitat econòmica ha d’anar a més, anar a menys és tancar”, subratlla Cadenas.

David Serrano, president de l’Associació de Comercials del Mercat de Les Bòbiles, valora positivament l’acord “per treballar conjuntament el projecte, que ens permetrà modernitzar-nos i tenir un mercat de quarta generació que podrà funcionar molt bé”. “Esperem que es compleixin els terminis els mesos de juliol i agost. Treballarem per tenir el menor impacte possible”.

David Serrano, president de l’Associació de Comercials del Mercat de Les Bòbiles

Yolanda Padzic, paradista de Peix i Marisc Padzic i Garcia, diu que durant aquests dos mesos de tancament “intentaré mantenir la meva clientela, a través del grup de WhatsApp que ja faig posar en marxar durant la pandèmia per servir a domicili. Al grup hi posarem tots els clients i continuarem treballant des d’una altra peixateria, des de la que farem el repartiment. I al setembre tornarem a ser aquí. Tot el que siguin millores són positives.

Yolanda Padzic, paradista Peix i Marisc Padzic i Garcia

“Trobo que són molt importants els aparcaments que faran perquè la gent pugui venir a comprar fàcilment. Serà un mercat atractiu i modern. Tot i que les vendes del Mercat han baixat molt aquests darrers anys i ha canviat molt el tipus de clientela, crec que el nou Mercat atraurà nou públic i, un cop comencen a venir, no marxen, perquè el producte és de qualitat”, recorda Padzic.

Yolanda Padzic, paradista Peix i Marisc Padzic i Garcia

Ampliació del Mercat Municipal i implementació del nou Espai Les Bòbiles

Des de l’any 2001, el Mercat Municipal de Les Bòbiles s’ha anat consolidat com a referent en la venta de productes de proximitat als barris nous de Martorell. Actualment, degut als canvis en els hàbits de consum, l’Ajuntament de Martorell ha plantejat una remodelació integral del mercat per atreure noves activitats i públic, generant experiències paral·leles de compra, amb l’objectiu que esdevingui un motor de desenvolupament social, econòmic, urbà i sostenible.

Una de les prioritats d’aquesta remodelació és que el Mercat es converteixi en un nou espai de centralitat i de convivència integrat amb l’entorn, que incorpori una oferta comercial adequada a un mercat municipal de nova generació, amb noves zones de restauració, superfícies d’alimentació i un gran entorn verd. A més, es millorarà l’accessibilitat a peu per als vianants i comptarà amb una major oferta d’aparcaments millorant la mobilitat de la zona.

Amb l’ampliació del Mercat Municipal i la implementació dels nous espais, l’Ajuntament té l’objectiu que aquest equipament continuï sent un motor econòmic dels barris nous del municipi, liderant el comerç de proximitat i esdevenint una peça important en el desenvolupament econòmic i en la creació d’ocupació.

The post L’Ajuntament i l’Associació de Comerciants del Mercat Les Bòbiles signen un acord de col·laboració pel nou projecte de reforma i ampliació del Mercat Municipal appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: L’Ajuntament i l’Associació de Comerciants del Mercat Les Bòbiles signen un acord de col·laboració pel nou projecte de reforma i ampliació del Mercat Municipal