L’Ajuntament limita l’horari nocturn d’alguns establiments comercials per millorar la convivència

Categories General

L’Ajuntament de Martorell des d’aquest dimarts 2 de novembre limita l’horari nocturn d’obertura dels establiments comercials de queviures i begudes. La mesura s’ha adoptat per raons de millora de la convivència i el civisme al municipi. La nova limitació horària ja s’ha notificat a una seixantena d’establiments d’aquestes característiques.

L’obertura de determinats establiments comercials en horari nocturn afavoreix l’expedició de begudes alcohòliques fins altes hores de la nit, amb les conseqüències que se’n deriven.

Les intervencions policials per queixes sobre convivència s’han vist incrementades els darrers mesos a conseqüència de les concentracions de persones en diferents punts del poble. Es tracta del fenomen estès arreu conegut com a “botellot”, amb elevat nombre d’usuaris als punts de reunió sota els efectes de l’alcohol.

L’increment del nombre de patrulles en horari nocturn de la Policia Local, així com els dispositius específics de control i de vigilància a les zones afectades, a vegades duts a terme en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, més aquesta nova mesura que pren l’Ajuntament limitant l’horari d’obertura nocturn d’aquests establiments comercials, han d’ajudar a millorar la convivència als nostres barris.

“Hem pres la decisió a fi d’evitar que es vengui alcohol a les nits, contenir problemes com el “botellot” i millorar la convivència als nostres carrers, a les nostres places i als nostres barris. Com sempre, demanem la col·laboració de tots els veïns i veïns per respectar-nos més els uns als altres”, expressa el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana

A partir d’aquest dimarts 2 de novembre, els establiments de queviures i begudes, anomenats també de conveniència, resten obligats a complir l’horari general que s’estableix legalment, fixant la seva obertura entre les 6.00 i les 22.00h els mesos d’octubre a maig i entre les 7.00 i les 23.00h els mesos de juny a setembre.

Font: L’Ajuntament limita l’horari nocturn d’alguns establiments comercials per millorar la convivència