L’Ajuntament potencia els serveis de neteja i desinfecció com a mesura de prevenció pel coronavirus

Categories General

El servei de neteja es reorganitza per tal d’ampliar la neteja exterior i desinfecció de tots els contenidors del municipi amb l’objectiu d’evitar la propagació del coronavirus a través dels elements de contacte. Amb aquest servei extra s’aconsegueix doblar la freqüència de pas de les neteges. Així mateix, s’inicia un servei de rentat amb aigua i desinfecció de les calçades i voreres d’accés als principals serveis oberts al públic com ara l’Hospital Sant Joan de Déu, els Centres d’Atenció Primària, el Mercat Municipal i altres grans superfícies d’alimentació, les estacions de FGC i RENFE, residències de gent gran, etc.

En relació a la gestió de residus, es mantenen tots els serveis a excepció de la Deixalleria Municipal i la Deixalleria Mòbil, que romanen tancades fins a nou avís. El servei tant sols es reorganitza lleugerament reforçant el servei de recollida de residus domiciliaris com a conseqüència de la disminució en la recollida porta a porta de cartró comercial.

Ara més que mai és important la col·laboració de tots per mantenir l’espai públic el més net i endreçat possible i seguir fent-ho d’una manera sostenible.

Durant l’estat d’alerta i confinament es recomana seguir els consells següents per fer-ho possible:

– No deixar residus abandonats a la via pública; Llençar-los dins dels contenidors de recollida selectiva corresponent.

– Els residus especials que no es poden llençar als contenidors del carrer, cal mantenir-los emmagatzemats a casa fins que reobrin els serveis de deixalleria.

– Cal seguir augmentant la recollida selectiva de residus, reduint al màxim la fracció resta i evitant al màxim l’ús de plàstics d’un sol ús.

– Intentar reduir al màxim la generació de residus amb la planificació i compra responsable dels àpats per no haver de llençar menjar i la reutilització de materials per allargar la vida útil dels productes.

Font: L’Ajuntament potencia els serveis de neteja i desinfecció com a mesura de prevenció pel coronavirus