L’Ajuntament prorroga les mesures anticovid, però reobre parcs i zones d’esbarjo a la via pública

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa ha signat aquest divendres un nou decret per prorrogar, fins al 22 de novembre, les restriccions anticovid implantades al municipi ara fa un mes. A partir de demà dissabte, però, reobriran els parcs i jardins públics, així com de les zones d’esbarjo i esportives a la via pública. Estaran oberts fins a les 20.00h, en un primer pas de la desescalada. Aquestes mesures són complementàries a les ja adoptades per la Generalitat de Catalunya.

La prestació presencials als serveis esportius, Aula Municipal d’Anglès, Escola Municipal de Música i Aula d’Art continuarà suspesa. Les activitats ja programades, sempre que la naturalesa d’aquestes ho permeti, es duran a terme sense presència de públic i seran retransmeses directe a través de canals digitals.

Durant aquest període, es determina que les taxes que corresponen als serveis públics i a les activitats municipals no s’abonaran. Pel que fa a les activitats que se segueixin online, es reduirà el seu preu a un 50% mentre les mesures per frenar el coronavirus estiguin en vigor.

L’alcalde Fonollosa afirma que “hem de mantenir tota la prudència, però ha arribat el moment de començar a flexibilitzar algunes de les mesures que vam prendre des de l’Ajuntament”. “Un pas que fem d’acord amb els terminis que preveuen les autoritats sanitàries per garantir que la flexibilització no tingui un efecte perjudicial més endavant. Hem de ser responsables a l’hora de fer ús dels parcs i evitar les aglomeracions i, la mobilitat, si no és necessària i inajornable. Perquè tot i que hi ha una certa millora, cal consolidar la tendència”.

El batlle incideix que “hem pres en cada moment les decisions que crèiem més adequades a la situació de l’epidèmia i així seguirem fent-ho. Dependrà, en bona mesura, de la responsabilitat individual de tots i cadascun de nosaltres”.

Dades coronavirus a Martorell

Pel que fa a les dades concretes a la nostra població, avui hi ha 13 pacients, nou de fora i quatre de Martorell, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha cinc persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 36 persones ingressades amb positiu, nou de Martorell. I tenim 363 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili. Avui, no hem de lamentar cap defunció. La taxa de reproducció del virus a Martorell avui és del 0,96 i el risc de contagi és molt alt.

Hi ha 15 grups escolars afectats: dos a l’Escola Juan Ramón Jiménez, dos a l’Escola Els Convents, un a l’Escola Lola Anglada, tres a l’Escola Mercè Rodoreda, un a l’Institut Maria Canela, dos a l’Institut Pompeu Fabra i quatre a l’Institut Joan Oró. Aquests són els grups confirmats i informats de manera oficial pel Departament d’Educació de la Generalitat.

Font: L’Ajuntament prorroga les mesures anticovid, però reobre parcs i zones d’esbarjo a la via pública