L’Ajuntament renova el conveni del servei Reempresa per a la continuïtat de negocis al territori

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT han renovat el seu acord de col.laboració per al desenvolupament del servei Reempresa al nostre territori durant el període 2020-23. L’objectiu d’aquest servei, que ofereix el Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell, és evitar el tancament d’empreses i negocis, tot facilitant assessorament i solucions de continuïtat, entre antics i nous propietaris.

La Diputació de Barcelona i CECOT van signar, per al període 2016-2019, un altre conveni de col·laboració per al desenvolupament del servei Reempresa a través dels CLSE de la província de Barcelona, del qual el Centre de Promoció Econòmica de Martorell en forma part. L’objecte del conveni ha estat donar suport als diversos punts locals Reempresa a través d’activitats de difusió, formació, intercanvi, resolució de dubtes i acompanyament personalitzat professionalitzador.

L’objectiu de la Reempresa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi. Es defineix com la compra o lloguer dels actius i fons de comerç d’una empresa, ja en funcionament, per part d’una o més persones per continuar amb el negoci original, fer-lo créixer i evitar els llargs tràmits que suposa crear-ne una de nova. La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Actualment, a Catalunya hi han 74 punts locals de Reempresa, des de 2012 fins a l’actualitat, 14.254 reemprenedors i 7.701 cedents han estat atesos, s’han salvat 2.806 empreses que representen més de 8.000 llocs de treball.

Martorell disposa des de l’any 2014 d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya dins l’espai del Molí Fariner de la Regidoria de Promoció Econòmica, on ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als reemprenedors i reemprenedores disposats a donar-los continuïtat. Des del punt Reempresa de Martorell, s’han atès 349 reemprenedors, 42 cedents i s’han salvat 11 empreses. El Punt d’Atenció Reempresa de Martorell dona cobertura i servei als vuit municipis del Baix Llobregat Nord Collbató, d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca.

Nou conveni Reempresa 2020-23

Per al període 2020-23 es vol mantenir el nombre de 35 punts locals de servei del programa Reempresa a la província de Barcelona per assegurar la proximitat als potencials usuaris (persones reemprenedores i empreses), tot garantint la cobertura del 100% del territori de la província sense solapaments entre els àmbits territorials d’actuació de cada punt local. Aquesta cobertura territorial dels punts locals d’atenció es va aconseguir en el període 2016-19 a partir dels acords no formals arribats amb cadascun d’ells per pactar l’àmbit territorial de referència i en base al model de prestació de serveis públics locals a persones emprenedores i empreses de la Diputació de Barcelona.

Font: L’Ajuntament renova el conveni del servei Reempresa per a la continuïtat de negocis al territori