L’esport martorellenc, sense partits durant els propers 15 dies

Categories General

Les mesures que ha adoptat el PROCICAT per frenar el ritme de contagis de coronavirus dels últims dies afecta de ple l’esport amateur i d’àmbit territorial. Durant els propers 15 dies, no es podrà disputar cap enfrontament entre els conjunts catalans que militin a lligues d’àmbit estrictament català. Les competicions estatals queden excloses d’aquesta restricció, tot i que amb alguna excepció.

En el cas dels primers equips martorellencs, només el futbol sala s’escapa d’una prohibició que està prevista per als propers dos caps de setmana. El primer equip del Sala5 Martorell començarà la lliga el proper dissabte 24 d’octubre davant l’ETB Calvià. Els vermells militen a Segona Nacional B i, en tractar-se d’una lliga estatal, podrà començar sense veure’s perjudicada per les mesures del govern català.

En el cas del bàsquet, el primer equip del Club Bàsquet Martorell també forma part d’una lliga estatal, l’EBA, dins del sotsgrup C1, i la competició domèstica hauria d’haver engegat aquest cap de setmana. Però en aquest cas, l’ajornament de la primera jornada s’ha donat a causa del retard en l’arribada de les proves que han de fer-se els equips abans de cada partit. La Federación Española de Baloncesto (FEB) ha comunicat als clubs que es farà càrrec de les proves de les tres primeres jornades i que a partir de la quarta serà un cost assumit pels mateixos clubs. Sobre aquesta decisió, les entitats volen debatre-la amb la FEB per trobar-hi una alternativa, davant l’alt cost que suposaria. Pel que fa la resta de conferències de lliga EBA, la D i la E (amb equips d’Andalusia i Extremadura) i dos grups de l’A (amb conjunts del País Basc, Cantàbria i Castella i Lleó) arrencaran aquest cap de setmana.

Debuts ajornats

Pel que fa al waterpolo, els dos absoluts del Club Natació Martorell hauran d’esperar per començar la lliga 2020-2021. El masculí havia de fer-ho a casa contra el CN L’Hospitalet, mentre que el femení era visitant a la piscina del CN Vallirana. Cap dels dos podrà aixecar el teló del nou curs i espera a conèixer les noves dates.

Abans de les restriccions, havien començat quatre lligues que a partir de demà queden en pausa: a Primera Catalana, el primer equip del CF Martorell no podrà disputar ni la tercera ni la quarta setmana de competició, com tampoc podrà el primer equip femení, que acumulava ja dues jornades de lliga. En handbol, els primers equips del CH Martorell ja s’han estrenat en lliga tot i que les dues jornades següents, previstes per al 17 i 18 d’octubre en masculí i per al 24 i el 25 d’octubre el femení, no es disputaran.

En el grup del primer equip femení del Club Bàsquet Martorell havia d’arrencar aquesta jornada, però també s’ha posposat. En el cas del primer equip de la UFS Martorell, l’inici de lliga serà l’1 de novembre contra l’AE Les Botigues de Sitges si les mesures no s’estenen més enllà dels propers 15 dies.

Font: L’esport martorellenc, sense partits durant els propers 15 dies