L’Ajuntament s’adhereix a la campanya ‘Ara et toca a tu: Gràcies!’ per reconèixer l’esforç al comerç de proximitat

Categories General

El comerç dona vida als nostres pobles i ciutats, i tot i que ara els nostres carrers estan buits, ara més que mai, volem omplir-los de color, d’esperança i llançar un missatge d’agraïment als nostres comerciants. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Martorell s’ha sumat a la campanya impulsada per Diputació de Barcelona ‘Ara et toca a tu: Gràcies!’.

La campanya pretén potenciar i reforçar el comerç local, i ajudar-lo a recuperar-se del gran impacte arran de la Covid-19 i alhora, conscienciar a la ciutadania de la importància de comprar en aquests establiments. Es vol posar en valor el comerç alimentari de proximitat i els mercats municipals que durant aquest temps de crisi sanitària, estan demostrant la seva importància en el teixit comercial del nostre poble, abastint la ciutadania.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç, apunta que “volem donar relleu a la feina que aquests dies estan fent als comerços essencials, que estan treballant moltíssim en condicions difícils. Realment, han ajudat molt a que la població sigui conscient que és millor comprar per encàrrec o a domicili. Això ha fet que aquests dies s’hagi reduït la presència de persones als comerços, però que hagi augmentat la facturació als establiments prioritaris”.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç, “estem treballant la manera de poder ajudar a aquells establiments que porten més de 40 dies tancats i que tindran problemes a l’hora d’obrir, perquè no sabem en quines condicions podran reiniciar l’activitat. Estem recopilant informació, contactant amb les associacions de comerciants i altres agents implicats en el sector, per tenir la base i donar suport a aquests comerços. Ens preocupen, estem al costat dels comerciants i farem tot el que estigui al nostre abast perquè l’impacte sigui el menys greu possible per a aquests negocis que ara no poden funcionar”, insisteix Cadenas.

Rosa Cadenas, regidora de Comerç

Augmenta el tiquet de compra als mercats i s’acumulen les compres en un sol dia

Des del confinament, l’aforament i la freqüència de les visites als comerços han disminuït, en un 15%, però la mitjana del tiquet de compra augmenta un 18% respecte el mateix període. Així, els tiquets de compra als supermercats regionals i de proximitat han augmentat i suposen un valor de mercat del 28%. A més, pel que fa als mercats municipals de la província de Barcelona, segons dades de la Diputació de Barcelona, l’afluència de gent ha disminuït però s’ha incrementat el valor del tiquet de compra, el que ha suposat un canvi d’hàbits en la compra diària i setmanal dels seus clients.

D’altra banda, hi ha hagut un canvi d’horaris atès que les persones concentren les compres al matí i ha augmentat la compra on-line i el repartiment a domicili (de les 30 comandes online amb repartiment a domicili a 150 diàries). Així mateix, en els mercats petits, entre els propis paradistes, es gestiona el repartiment a domicili atenent comandes via WhatsApp o mòbil, tal i com fa el Mercat Municipal Les Bòbiles.

Actualment, els 93 mercats municipals de tota la província de Barcelona, entre ells de Martorell, estan oberts al públic seguint mesures com la reducció del seu aforament per tal d’evitar aglomeracions al seu interior i mantenir les distàncies de seguretat mínimes. El Mercat Les Bòbiles obre de dilluns a dissabte, de 8.00 a 14.00h.

Font: L’Ajuntament s’adhereix a la campanya ‘Ara et toca a tu: Gràcies!’ per reconèixer l’esforç al comerç de proximitat