L’Ajuntament treballa en un Pla de Reactivació Econòmica per minimitzar l’impacte de l’epidèmia

Categories General

L’Ajuntament de Martorell treballa per presentar un Pla de Reactivació Econòmica per minimitzar l’impacte que pot tenir l’epidèmia entre les famílies, les empreses i els autònoms de Martorell, un document que agruparà totes les mesures econòmiques i socials que calguin per tirar endavant el poble quan acabi l’episodi d’emergència.

Les mesures d’aquest pla contemplaran la supressió d’alguns impostos municipals i se sumaran a la decisió extraordinària que l’Ajuntament va adoptar a l’inici de l’epidèmia de no cobrar impostos ni taxes ni quotes dels serveis del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM) mentre duri l’estat d’alarma. Aquestes mesures s’aplicaran a la vegada que s’instauren les ja anunciades pel que fa a les terrasses dels locals de restauració.

Des del consistori es permetrà l’ampliació de les seves terrasses , sempre que el titular ho sol·liciti, i que es reservi el pas dels vianants. En aquest sentit, s’eximirà la taxa que grava les terrasses i no es cobrarà la taxa d’ús de la via pública. Aquesta exempció s’aplicarà des del 14 de març, quan es va decretar l’estat d’alarma, fins el 31 de desembre. Aquestes mesures s’aplicaran ja entrats en la fase 1, quan les terrasses de bars i restaurants puguin obrir amb un 50% del seu aforament.

“L’ampliació de terrasses es farà de manera ordenada, estudiant cas per cas, i mirant de mantenir en tot moment l’equilibri entre el descans dels veïns i l’ús de les terrasses. Igualment, s’hauran de garantir totes les mesures de seguretat i higiene fixades tant per als propietaris com per als clients, per evitar contagis. Amb aquestes mesures volem afavorir que els negocis de restauració, igual que ja està fent el comerç, puguin reprendre l’activitat progressivament després de dos mesos aturats”, ha puntualitzat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Baixen els afectats per coronavirus

Pel que fa a les persones infectades per coronavirus, avui es registren 17 infectats a l’Hospital Sant Joan de Déu, dels quals 12 són personal sanitari i cinc són pacients, i 27 persones infectades a l’Hospital Sagrat Cor. A Martorell s’han certificat 202 veïns que han de mantenir el confinament en haver donat positiu a les proves i 13 persones estan aïllades a les seves llars a l’espera dels resultats definitius. En total, s’han infectat 246 persones, de les quals 210 són veïnes de Martorell.  Pel que fa a defuncions, avui no ha mort cap persona víctima de la COVID-19, ni en els centres hospitalaris ni a les llars particulars, i s’han donat d’alta tres persones als dos hospitals.

Font: L’Ajuntament treballa en un Pla de Reactivació Econòmica per minimitzar l’impacte de l’epidèmia