Protecció Civil activa el pla INUNCAT des d’aquest migdia fins al vespre

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en marxa el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya, l’INUNCAT, davant la previsió de pluges intenses que s’esperen fins avui al vespre. Els ruixats han començat aquest migdia i és previst que s’allarguin fins al vespre amb una intensitat que pot superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Les zones on és previst que afecti l’episodi de pluges són el litoral i el prelitoral de Tarragona i Barcelona i la Catalunya Central. Les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i l’Alt Camp seran les que hauran d’anar més en compte davant el risc de les precipitacions. A Martorell ja ha caigut calamarsa i les primeres pluges estan anant acompanyades de tempesta elèctrica.

Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.

El Servei Català de Trànsit ha emès uns consells per evitar accidents i complicacions al volant. Entre ells, destaquen els d’augmentar la distància de seguretat, reduir la velocitat, no frenar ni accelerar quan es pateixi aiguaplanning i estacionar en un lloc segur i mantenir els llums encesos dels vehicles i evitar les zones inundables.

Font: Protecció Civil activa el pla INUNCAT des d’aquest migdia fins al vespre