‘Las leyes de la frontera’, la cara més emotiva del cinema ‘quinqui’

Categories General

El Cicle Gaudí programa per aquest mes de febrer l’adaptació cinematogràfica de la novel·la Las leyes de la frontera de Javier Cercas, dirigida per Daniel Monzón. A Martorell, es podrà veure aquest divendres, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, amb el suport de l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura. Les entrades es poden comprar al web entrades.martorell.cat  al preu de 4,5 euros i amb descomptes.

El film explica la història de l’Ignasi, un jove de Girona que coneix dos delinqüents del barri xinès de la ciutat un estiu de 1978. Sense preveure-ho, les seves noves companyies l’endinsen en constants furts, robatoris i atracaments per la ciutat que el conduiran per una intrèpida història entre el bé i el mal.

Protagonitzada per Marcos Ruiz, Begoña Vargas i Chechu Salgado, la pel·lícula de Monzón ens mostra la cara més emotiva del cinema quinqui , plena d’acció, romanticisme i dilemes morals.

La cinta ha rebut nombrosos reconeixements a l’última edició dels Premis Goya, en les categories de millor actor revelació – a Chechu Salgado – millor guió adaptat, millor direcció artística, millor disseny de vestuari i millor maquillatge i perruqueria. També va estar nominada a millor cançó original, composta per Antonio Orozco i Jordi Colell Pinillos.

Estrenada el passat mes d’octubre, aquest febrer es projecta a una cinquantena de municipis de la demarcació de Barcelona, entre ells el nostre, en el marc del Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona per a la difusió de produccions catalanes.

Font: ‘Las leyes de la frontera’, la cara més emotiva del cinema ‘quinqui’