S’eliminen les quarantenes de contactes estrets als centres educatius

Categories General

El protocol de gestió de casos COVID queda aquest dimecres sense efecte -ja no s’identificaran contactes estrets ni s’indicaran quarantenes- i només se seguirà aplicant als centres d’educació especial. De la mateixa manera, únicament els centres d’educació especial seguiran utilitzant el Traçacovid. Per a la resta, aquest dimarts ha estat el darrer dia d’actualització de casos en aquest aplicatiu.

Els centres escolars i les famílies no hauran de comunicar si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és degut a la COVID. Per la mateixa raó es deixaran d’emetre les prescripcions de tests d’antígens per al professorat. Només es mantindran els tests finançats a l’alumnat d’educació especial que hagi estat contacte estret.

Els infants i joves han demostrat que no són, en termes generals, un grup de risc. Les mesures que romandran, de moment, són la mascareta als interiors, els grups de convivència estable i la necessitat de ventilar molt bé les aules, així com les mesures higièniques que van més enllà de la COVID.

Salut seguirà monitorant l’efecte de la COVID a les escoles i, si en algun moment cal prendre alguna mesura, es treballarà amb el centre afectat com en qualsevol altre entorn. La finalització de les indicacions de quarantenes i de seguiment més estret de l’àmbit escolar també permetrà que els referents escolars (els RECO) puguin integrar-se plenament en les tasques habituals dels equips d’atenció primària.

Els departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat van enviar una carta als centres escolars i sanitaris, respectivament, informant de la finalització d’aquestes indicacions.

Font: S’eliminen les quarantenes de contactes estrets als centres educatius