‘Las niñas’, crònica social de les adolescents dels 90, divendres al Centre Cultural

Categories General

El Cicle Gaudí , amb el suport de l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura, programa la pel·lícula Las niñas, l’aclamada crònica social de l’Espanya d’inicis dels anys 90, escrita i dirigida per Pilar Romero. Es podrà veure aquest divendres, 18 de desembre, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

El film compta amb un repartiment molt jove, encapçalat per Natalia de Molina i Andrea Fandos. La protagonista és la Cèlia, “una nena d’11 anys que viu la seva transició cap a l’adolesència, després de conèixer una nova amiga que arriba a l’escola de monges on estudia i de començar relacionar-se amb un grup de noies més grans. Es veurà atrapada entre les noves experiències excitants i la repressió de l’escola”, explica Anna Lati, membre de Cinema del Diable. En aquest viatge, en l’Espanya de les Olimpíades i l’Expo de Sevilla, la Cèlia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

Las niñas ofereix “una proposta visual que ens transporta en el temps, ja que el format de la pantalla és 4:3, que ens pot recordar a les televisions de fa uns anys. S’apropa al seu tema de forma intimista i subtil. Molts la comparen amb Estiu 1993 per la seva forma d’acostar-se a les sensibilitats dels personatges a l’hora de fer un retrat social de l’Espanya dels 90″, avança Lati.

Anna Lati, membre de Cinema del Diable

La pel·lícula, que es va estrenar el 4 de setembre del 2020,  es va endur el màxim guardó, la Bisnaga d’Or a la millor pel·lícula espanyola al Festival de Màlaga , on també va rebre la Bisnaga de Plata a la millor fotografia. També ha rebut el Premi al millor Guió, a la millor Direcció i a la millor Òpera Prima al 19è Festival Internacional de Cinema d’Almeria, i el Premi Feroz Puerta Oscura 2020 al millor llargmetratge de secció oficial. A banda, ha guanyat el Premi Dunia Ayaso , a la 64 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià , i el Premi del Jurat al 23è BRIFF (Brussels International Film Festival ), i el Premi al Millor Guió al CiBRA  Festival de Toledo.

El preu de l’entrada general és de 4,50 euros, 3 euros pels socis Cinema del Diable i Carnet jove, i 2×1 per als socis Club La Vanguardia. Es poden comprar a entrades.martorell.cat .

Font: ‘Las niñas’, crònica social de les adolescents dels 90, divendres al Centre Cultural