L’Aula d’Estudis continua creixent i ja supera el miler d’usuaris en la primera edició de 2020

Categories General

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell ha registrat, entre el 7 de gener i el 8 de febrer, 1.118 visitants. La xifra representa un increment en prop de 500 usuaris respecte el mateix període de funcionament durant l’any passat. El servei és una ampliació d’horaris d’obertura de l’equipament per a ús exclusiu d’estudi i preparació d’exàmens per a estudiants de batxillerat o universitaris, principalment.

El personal de l’equipament ha recomptat 1.118 usuaris que han utilitzat les instal·lacions de la Biblioteca per a estudiar i preparar els exàmens. Unes xifres que, de fet, són molt superiors, ja que se cenyeixen exclusivament a l’extensió d’horari de l’Aula, l’única en la que es pot fer recompte: tant l’ampliació de dilluns a divendres de 20.30 a 23.00h com l’obertura els dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 23.00h.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament, Raquel Sans, ressalta “l’increment d’ús respecte el mateix període de l’any passat. En aquesta edició han vingut 476 persones més. Això denota que el servei està funcionant correctament, i creiem que cada any seguirà augmentant”. L’any 2019 es van registrar 642 usuaris i el 2018, 517.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Martorell

Durant els 33 dies que ha funcionat, la major afluència s’han notat els diumenges -262 usuaris en 4 sessions- seguida dels dissabtes -260 en 5 dies- i dels dilluns -201, també en 5 dies-. Per contra, els dimecres -61- i els divendres -96- han estat els dies de menys afluència per a estudiar. Per setmanes, la més concorreguda ha estat la del 13 al 19 de gener, amb 412 visites. Sans explica que “l’objectiu és donar suport als estudiants en les intenses èpoques d’exàmens. Per això, des de l’Ajuntament oferim aquest servei per tal de fomentar l’estudi”.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Martorell

L’Aula d’Estudis es consolida com a lloc “adient per a tots aquells joves que tenen la necessitat de trobar un espai de tranquilitat i concentració per dedicar-lo a la vida acadèmica. A més, l’equipament ofereix un accés gratuït a Internet amb òptima connexió, endolls suficients per connectar els aparells electrònics portàtils i una bona il·luminació”.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Martorell

La propera cita de l’Aula d’Estudis és prevista entre l’11 de maig i el 20 de juny.

Font: L’Aula d’Estudis continua creixent i ja supera el miler d’usuaris en la primera edició de 2020