L’empresa SEAT reprèn l’activitat aquesta nit per produir els respiradors d’emergència

Categories General

La planta de SEAT a Martorell ha tornat a l’activitat aquesta nit per adequar la línia que ha de produir els respiradors d’emergència per a pacients greus amb coronavirus. L’automobilística va detenir ahir temporalment les proves del seu prototip assistit a l’espera de l’homologació de l’Agència Espanyola de Medicaments. La companyia confia rebre el vistiplau en les properes hores per poder fabricar-ne 300 al dia.

SEAT ha convocat un torn de nit per preparar la línia i, d’aquesta manera, poder iniciar quan abans millor la producció, un cop les autoritat sanitàries donin llum verda al certificat sobre electromagneticitat que manca. Aquest garantiria que el respirador d’emergència no interfereix en altres aparells de l’UCI.

L’autorització podria arribar aquest divendres, ja que el prototip ha estat testat amb èxit a l’Hospital de Can Ruti (Badalona) i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat avui que l’Estat tindrà garantida la fabricació diària de 400 equips de respiració assistida per part de dues empreses, SEAT i una situada a Móstoles (Madrid).

El model de respirador de SEAT ensamblarà a la línia 1 del León utilitzant el motor adaptat dels eixugaparabrises, engranatges impresos i eixos de caixes de canvi.

Font: L’empresa SEAT reprèn l’activitat aquesta nit per produir els respiradors d’emergència