El Programa Referent d’Ocupació continua assessorant els joves a distància

Categories General

El Programa Referent d’Ocupació Juvenil , activat a Martorell per facilitar als joves la transició entre el sistema educatiu i el laboral, continua actiu aquests dies. La referent del servei acompanya i assessora, ara per correu electrònic i Instagram, els usuaris. Els joves reben, per aquestes vies, informacions i actualitzacions de gestions i d’eines formatives per facilitar-los l’accés al món del treball.

El confinament ha impossibilitat l’atenció i lestutories presencials al despatx de l’Espai Jove.Nord, però la referent del programa, Andrea Fernández, segueix atenent els usuaris en línia. L’adreça de contacte a Instagram és @referent_martorell_baixnord , mentre que el correu electrònic disponible és afernandezp@martorell.cat.

Andrea Fernández, referent a Martorell del Programa

Fernández afegeix “històries a Instagram i informació actualitzada i recursos per a que els joves continuïn perfeccionant el seu perfil professional des de casa”. Algunes d’aquestes eines atenyen a “com fer o millorar un Currículum Vitae , com apuntar-se a algun curs on line o els tràmits per donar-se d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE)”.

Andrea Fernández, referent a Martorell del Programa

Actiu a Martorell des de gener

El Programa Referent d’Ocupació Juvenil és cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. S’adreça a joves, d’entre 16 i 29 anys, amb l’objectiu de facilitar-los la transició del sistema educatiu al laboral, i fomentar-ne la seva continuïtat formativa.

L’Ajuntament, amb el suport del SOC, el va posar en marxa el passat gener a l’Espai Jove.Nord. La regidora de Joventut, Raquel Sans, explica que “a Martorell hi ha un nombre important de joves que, en acabar l’ensenyament obligatori, tenen dubtes o dificultats per accedir al món laboral o seguir estudiant”. El Programa “treballa per oferir-los acompanyament a l’hora de prendre decisions sobre la continuïtat formativa o la recerca activa de feina”.

Raquel Sans, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Martorell

La referent afegeix que “es dirigeix, principalment, a joves que no han acabat l’ESO, o que l’han acabat i no saben com accedir al mercat laboral o de quins recursos formatius disposen. Joves que es troben fora del sistema educatiu, sense suport familiar que els pugui orientar i sense saber on anar”.

El Programa s’emmarca en la Garantia Juvenil i proporciona als joves coneixement sobre el mercat laboral i les alternatives d’ocupació i formatives. Ho fa treballant les seves capacitats, habilitats, competències i aspiracions, tant de forma individual com grupal, amb tallers per elaborar i millorar currículums, recursos per a la cerca de feina a Internet, entrevistes de feina i estils de comunicació i autoconeixement, entre d’altres. Promou la vinculació del jove amb la comunitat, i el deriva a altres dispositius.

Font: El Programa Referent d’Ocupació continua assessorant els joves a distància